Kérjük, egy megosztással támogasd portálunkat!
OLVASÁSI IDŐ KB. 2 perc

A te környezetedben is vannak olyan emberek, akikkel ha találkozol, utána mindig rémesen kimerültnek érzed magad? Ők az energiavámpírok, akik a saját erejük növeléséhez a te energiáidat lopják. Ne hagyd magad!

Kik is pontosan az energiavámpírok?

Ők azok az emberek, akik úgy szívják el mások életerejét és energiáját, mint vámpír a vért az áldozataiból. Olyan emberek társaságát keresik, akik optimisták, vidámak és nem ijednek meg az élet nehézségeitől, ők remek alanynak bizonyulnak az energiavámpírok számára. Onnan ismerheted fel őket, hogy a velük való beszélgetés után fáradtnak, kimerültnek és rossz kedvűnek érzed magad. Ilyenkor egyszerűen lecsapolják az energiáidat, ráadásul az értékes idődet is ellopják, amit a meghallgatásukra szánsz.

A típusok

Az energiavámpíroknak több típusa létezik.

A paranoid egy állandó harcként tekint az életére, nap mint nap nehéz csatákat kell vívnia az emberekkel és helyzetekkel. Ennek ellenére nem igyekszik megoldást találni. Motivációja szerint senki nem lehet erősebb nála, így inkább ő tesz tönkre mindenkit.

A lábtörlőt folyamatos kisebbségi komplexus gyötri, úgy érzi, hogy nem kap annyi figyelmet és szeretetet, mint amennyit megérdemelne. Saját meglátása szerint ő egy áldozat, akit mindenki magára hagy. Ám ha felajánlod a segítségedet, rögtön visszautasítja, azzal az indokkal, hogy úgysem érdemli meg. Állandóan pesztrálni kell és mestere annak, hogy bűntudatot okozzon a többi embernek.

A tökéletes képes a végtelenségig elfojtani saját személyiségét, csupán azért, hogy a kívülállók számára egy idilli képet fessen magáról. Ő az, aki megállás nélkül dolgozik, a legújabb divat szerint öltözködik. A társadalmi etikettet tökéletesen betartja, udvariasan és kedvesen viselkedik, ám valójában olyan, akár egy robot. Sosem beszél a gondolatairól, érzéseiről és a te mondandód sem érdekli, csak bólogat. Ha pozitív dolgokról beszélsz neki, egyből előjön a negatív hozzállása és megpróbálja minél hamarabb letörni a lelkesedésedet. Mindezt azért teszi, mert konkurenciát lát benned. Ezenkívül tökéletesen el tudja érni, hogy mellette értéktelennek érezd magad.

Hogyan védekezhetsz?

A lehető legkevesebb időt tölts egy ilyen emberrel! Ha kezd eldurvulni a helyzet, egyszerűen hagyd magára!

Az energiavámpírral való beszélgetés közben érzelmileg tartsd távol magad! Ne hagyd, hogy hatással legyen rád, ne vedd magadra, amit mond!

Ne vedd magadra a problémáit! Ez nem a te dolgod, neki kell törekednie a megoldásra, ahelyett, hogy folyton csak panaszkodik.

Légy önző, ne engedd, hogy hatalmába kerítsen a belőle áradó negatív energia! Csak magadra és a teendőidre koncentrálj!

Kerüld a szemkontaktust! Ha nem tud a szemedbe nézni, kevesebb energiát tud elszívni tőled.

Védd tőle az intim szférádat! Vedd körül magad pozitív beállítottságú emberekkel, akik tényleg meghallgatnak, kíváncsiak rád és őszintén segítenek, akiket nem az önös érdekek vezérelnek. Lehet panaszkodni, de nem úgy, ahogy egy igazi energiavámpír teszi!

Forrás: egeszsegter.hu

eletigenlok.hu

Similar Posts