Rádió
Kérjük, egy megosztással támogasd portálunkat!
OLVASÁSI IDŐ KB. 2 perc

A vezető halálokok között első helyen szerepelnek Magyarországon a szívvel kapcsolatos betegségek. Míg ezek korábban főként a férfiak betegségei voltak, addig ma már egyre több nő is érintetté válik. Egészséges táplálkozással, illetve aktív életvitellel azonban mintegy 60-70 százalékkal mérsékelhetjük a szívbetegség kialakulásának kockázatát. Nézzük azokat a módszereket, amelyek csökkentik a koleszterinszintet.

A szív- és érrendszeri betegségek kialakulásában nagy szerepet játszik a megemelkedett koleszterinszint. Ha magas a szervezetünkben ez az érték, akkor megvastagodnak és így merevebbé válnak az artériák falai, ami akadályozhatja a megfelelő véráramlást, és emiatt nem jut elegendő oxigénhez a szervezet. Ezzel szemben ha tartósan alacsonyan tartjuk a koleszterin szintjét, minimalizálhatjuk a szívkoszorúér-betegség kialakulását.

Az alábbi módszerek segíthetnek az ideális koleszterinszint elérésében és fenntartásában.

A napi többszöri étkezés sokkal egészségesebb, mintha kétszer alaposan belakmároznánk. A kutatások szerint a koleszterinértékek még akkor is csökkenő tendenciát mutatnak, ha a napi hatszori étkezés során esetlegesen több zsíros táplálékot eszünk.

A mediterrán országokban rendszeresen fogyasztanak olívaolajat, amely nagyon hasznos a szervezet számára. Főként diabétesz esetében mutatták ki a pozitív hatását. Azoknál a cukorbeteg személyeknél, akiknél magas koleszterinértéket mértek és egy bizonyos ideig egyszeresen telítetlen zsírsavakban gazdag olívaolajat kaptak, megnövekedett a HDL-, míg csökkent az LDL-koleszterin szintje. Mindemellett az olívaolaj súlycsökkenő hatása is megmutatkozott.

A legújabb kutatások szerint a narancslé rendszeres fogyasztása is támogathatja a koleszterinszint csökkenését. Kutatások azt igazolják, hogy már napi három pohárnyi frissen facsart narancslé is érzékelhetően pozitív befolyással bírhat. A kísérleti alanyoknál növekedett a HDL, azaz az úgynevezett jó koleszterin szintje, míg csökkent a rossznak nevezett LDL értéke. Érdemes tehát rendszeressé tenni az étrendünkben ezt a finom és könnyen elkészíthető italt.

A fahéjnak is számos pozitív hatása ismeretes. Ez a kellemes ízű fűszernövény pozitívan hat a koleszterinszint alakulására, mely szintén cukorbeteg személyek esetében bizonyosodott be. Kiderült, hogy nemcsak az LDL szintjét, hanem az összkoleszterinszintet is csökkenti. A fahéjat számos esetben használhatjuk, hiszen sokféle étel, sütemény ízesítéséhez kiváló fűszer lehet.

Forrás: gyogyszernelkul.com

***                    ***                    ***                    ***

Ha tetszett a cikk, kérjük támogasd A rák ellen, az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány munkáját, hogy tovább működtethessük az Életigenlők rákellenes médiaportált, kiadhassuk az Életigenlők magazint, rákszűréseket szervezhessünk, onko-segítő telefonos tanácsadással segíthessünk! A rák ellen… Alapítványról a rakellen.hu weboldalon találsz bővebb információkat, pénzbeli támogatás a 11713005-20034986-00000000 számlaszámon, 1%-os rendelkezés május 20-ig a 19009557-2-43 adószámmal lehetséges. Köszönjük!

eletigenlok.hu

Similar Posts
Megszakítás

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás