Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
OLVASÁSI IDŐ KB. 2 perc

Hiába szeretjük annyira a kutyákat, nem minden gazdi tolerálja, ha kedvence felmegy az ágyra. Sokan úgy gondolják, hogy a kutyáknak nem a házban van a helyük, az ágyon meg főleg nem. De vannak olyan gazdik, akik éjszaka sem mondanak le kedvencük közelségéről, és nekik 7 alapos okuk is van erre. Ha elolvasod a cikket, meglehet, hogy te is bolyhos társaddal akarsz aludni.

Meghittség

Tény, hogy nagyon aranyosak a kutyák amikor az ágyunkban alszanak. Leszámítva, hogy hangosan szuszognak, esetleg horkolnak, a jelenlétük kellemes hangulatot teremt. Megnyugtatnak minket, közelségük meghittséget áraszt.

Elűzi az aggodalmat és a félelmet

Kedvenceink jelenléte akaratukon kívül is biztonságérzetet nyújt a gazdi számára. Elősegítik a stresszmentes pihenést és teljesen megnyugtatnak.

Pihentető

A terápiás kutyák esetében már kimutatták, hogy a jelenlétük csökkenti az érzelmi zavarokat. Minél több időt töltünk kutyánkkal, annál nyugodtabbak leszünk. A kutyák pozitív érzéseket keltenek bennünk.

Felmelegít

A kutyák egy kis hővel is megajándékozzák a gazdit. Bolyhos testük rengeteg hőt termel, így ha velük alszunk, még a hideg téli éjszakákon sem kell melegebb pizsamát felvennünk.

Szeretetbomba

Egy dologgal még az is tisztában van, akinek nincs kutyája: kedvenceink feltétel nélküli szeretetet biztosítanak. Aki depresszióban szenved, annak sokat segíthet ez a kapcsolat. A kutyák akkor is szeretnek minket, amikor nehéz időszakot élünk.

Védelmező

Fontos tisztában lennünk azzal a ténnyel, hogy a kutyák mindenáron megvédik a gazdit. Megnyugtató érzés, hogy van valaki mellettünk, aki bármikor képes védelmezni minket.

Boldogság

Négylábú barátaink lesznek a legboldogabbak, ha hagyjuk nekik, hogy néha az ágyunkban aludhassanak. Nem létezik olyan állat, aki hűségesebb lenne egy kutyánál. Ezért bizony kijár nekik a kényeztetés, különösen akkor, ha egész nap távol voltunk és már nagyon hiányoztunk nekik.

Láthatjuk, hogy mennyi pozitív előnye van, ha kedvencünkkel alszunk egy ágyban, érdemes kipróbálni.

Forrás: kutyafan.hu

***                    ***                    ***                    ***

Ha tetszett a cikk, kérjük támogasd A rák ellen, az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány munkáját, hogy tovább működtethessük az Életigenlők rákellenes médiaportált, kiadhassuk az Életigenlők magazint, rákszűréseket szervezhessünk, onko-segítő telefonos tanácsadással segíthessünk! Köszönjük!

eletigenlok.hu

Similar Posts