A kutatók megállapították, hogy a C-vitamin-hiány komoly egészségügyi gondokat okozhat. Ennek a vitaminnak a hiánya akár tüdőgyulladás kialakulásához is vezethet. A C-vitaminnak ugyanis a légzőszervek egészségére nézve van kiemelkedő hatása. A C-vitaminnak nemcsak megelőző, hanem terápiás hatása van a légzőszervi betegségek és a tüdőgyulladás ellen.

A tudósok kapcsolatot véltek felfedezni a súlyos C-vitamin-hiány –skorbut – és a tüdőgyulladás között. Nemcsak ez a két betegség a leggyakoribb szövődménye a vitaminhiánynak, hanem akár még halált is okozhat.

Az elmúlt évben a kutatók arra mutattak rá, hogy a C-vitamin rendszeres fogyasztásával védelmet élvezhetünk a tüdőgyulladás ellen. Sőt mi több, ez a vitamin bármilyen betegség esetén le is csökkentheti a betegség időtartamát.

Ezen kívül azt állapították meg, hogy ez a vitamin enyhítheti, illetve megelőzheti a baktériumok, vírusok és gombák okozta fertőzések kialakulását. Például a tuberkolózist vagy a Candida albicans gombafertőzést. Rendszeres fogyasztása még a megfázás időtartamát is lecsökkenheti.

A kutatók úgy vélik, hogy a fehérvérsejtek C-vitamin-szintje akár tízszer akkora lehet, mint a vérplazmáké, ami funkcionális szerepet játszik az immunrendszerben. A C-vitamin stimulálja az immunrendszert és elősegíti a betegséggel küzdő fagociták működését. Éppen ezért amikor bármilyen betegség jelen van az emberi szervezetben, a C-vitamin dózisát meg kell emelni. Ez nemcsak felgyorsítja a gyógyulási folyamatot – gondoljunk csak a C-vitamin sebgyógyító képességére –, hanem antioxidánsként csökkenti az immunrendszer kórokozói által okozott oxidatív stressz káros hatásait is.

A C-vitamin nemcsak egy erős antioxidáns és gyulladásgátló, hanem serkenti az immunrendszert is. A növekvő oxidatív stressz és a C-vitamin kimerült szintje a betegség legfontosabb jellemzője. Hozzáértők a liposzómás C-vitamin fogyasztását javasolják. A liposzómák apró, zsírban oldódó anyagok, amelyek elősegítik, hogy a tápanyagok a sejtekbe kerüljenek. A liposzómás C-vitamin az emésztőrendszeren keresztül a bélbe, majd a májba kerül, hogy aztán a véráramba jusson. A liposzómás vitamin lényege, hogy liposzómás gömböket töltenek meg ezzel a vitaminnal. Ezt a gömböt egy kettős foszfolipidréteg veszi körül. A foszfolipidek csökkentik a káros LDL-koleszterin szintjét, miközben növelik a hasznos HDL-koleszterinét. Ezen kívül javítják a véráramlást és vérkeringést, eltávolítják a plakkokat az artériákról, csökkentik a vérlemezkék tapadási képességét, így csökkente a stroke kialakulásának esélyét, sőt még a máj működését is javítják.

Mivel a C-vitamin egy erős antioxidáns, így csökkenteni tudja a szabad gyökök által okozott káros hatásokat, illetve a gyulladást is minimalizálni tudja, így segíthet bennünket megvédeni a daganatos megbetegedésekkel szemben.

Forrás: gyogyszernelkul.com

Életigenlők.hu

Hasonló cikkek