Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
OLVASÁSI IDŐ KB. 2 perc

Ma egyre nagyobb keletje van a hialuronsavnak, amely nemcsak megfiatalítja a bőrt, de a ráncokat is kisimítja. A hialuronsav javítja a bőr szerkezetét, de nemcsak az arc bőrére van ilyen csodálatos hatással, hanem az öregedési folyamatokat is képes lassítani és az ízületeket is megfiatalítja.

A hialuronsavat az emberi szervezet is termeli. Nagy koncentrációban található meg a bőrben, az ízületekben és más szövetekben. Ezekben a szervekben és szövetekben elősegíti a kollagénképződést, növeli a nedvességet és rugalmasságot is biztosít.

A hialuronsav hidratáló hatással rendelkezik. Ez főleg idősebb korban nagyon hasznos, amikor a bőr veszít a nedvességtartalmából. Ez nemcsak bőrszárazsághoz vezethet, de elősegíti a bőr öregedését, vagyis a bőr petyhüdtté, élettelenné válik és az első mélyebb ráncok is megjelennek.

A ráncok kialakulásában a környezeti hatások és az életmódbeli tényezők is kiemelkedő szerepet játszanak. A levegő szennyezettsége, a stressz, a helytelen táplálkozás, a mértéktelen alkoholfogyasztás, a napsugárzás és a dohányzás mind-mind elősegítik a ráncok kialakulását. A hialuronsav azonban csökkenteni képes az öregedés jeleit, illetve a káros környezeti hatások és az életmód okozta idő előtti ráncosodást, illetve a bőr vízvesztését is ellensúlyozni tudja.

Ma már lehet kapni hialuronsavat szérum, ampulla, krém és gél formájában. Legalább hathetes kezelés szükséges ahhoz, hogy az első pozitív jelek jelentkezzenek. A bőre nemcsak fiatalosabb lesz a hialuronsav használatát követően, hanem sokkal élettelibb és sugárzóbb is.

A hialurionsav az oszteoartritisz kezelésében is hatásosnak bizonyult, hiszen elsősorban az ízületek kenőanyagaként ismert. Ma már használják az ortopédiában és a reumatológiában is, hiszen segítségével a beszűkült mozgáson lehet segíteni, de a hialuronsav csökkenti a gyulladást és fájdalomcsillapító hatása is ismeretes.

A bőrgyógyászat is előszeretettel alkalmazza a hialuronsavat, hiszen ez az anyag például gyógyítja a fekélyes sebeket és a más bőrgyógyászati betegségeket is.

A fogászat is alkalmazza a hialuronsavat, például a parodontális gyulladások kezelésében fordulnak segítségért ehhez az anyaghoz.

Forrás: gyogyszernelkul.com

Életigenlők.hu

Similar Posts