Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
OLVASÁSI IDŐ KB. 3 perc

Nagyon sok olyan fűszer létezik, amelyeket nemcsak az ételek ízesítésére és a konyhában hasznosíthatunk, hanem az egészségünket is szolgálják. Lássuk, melyek ezek!

Az aranyszínű kurkuma

Az egyik legcsodálatosabb fűszer a kurkuma. A kurkuma egy kurkumin nevű vegyületet tartalmaz, amely a kutatások szerint védelmet jelenhet a daganatos betegségekkel szemben, de gyulladáscsökkentő hatása is ismeretes, nem beszélve a neurológiai betegségek megelőzéséről. Amennyiben rendszeresen fogyasztjuk a kurkumát, az olyan betegségek kerülhetnek el bennünket, mint Alzheimer-kór, ízületi gyulladás vagy daganatos betegségek. Hogyan használhatjuk? Az ételek többségére szórhatunk mindig egy csipettel ebből a fűszerből, de akár még teát is készíthetünk belőle.

A gyulladáscsökkentő gyömbér

A gyömbér elsősorban Indiában ismert, de ma már hazánkban is egyre többen használják. A legtöbben gyomornyugtatóként használják és az emésztési problémákat orvosolják a segítségével. A gyömbér antioxidáns hatással rendelkezik, ezáltal képes megakadályozni a káros oxidációs folyamatokat a szervezetben, emellett gyulladáscsökkentő hatása is van. Nagyon fontos, hogy a gyulladást csökkentsük a szervezetünkben, mivel a gyulladás talaján jön létre sok-sok betegség, beleértve a rákos betegségeket, a 2-es típusú cukorbetegséget, a szívbetegséget és az elhízást is.

Az antioxidánsokban gazdag oregánó

Az oregánó rendkívül gazdag antioxidáns vegyületekben. Ez a gyógy- és fűszernövény olyan vegyületeket is tartalmaz, amelyek meggátolhatják a cukorbetegség kialakulását. Az oregánóból nyert olaj antimikrobiális hatással rendelkezik, emellett bevethetjük allergiák, megfázás, fáradtság és influenza esetén is.

A fokhagymának nincs párja

A fokhagyma szerte a világon nagyon népszerű, hiszen nagyon hasznos a szív és az immunrendszer számára. Egy természetes antibiotikumnak is tekinthető. Ez a gyógynövény a vérnyomás szabályozását is megtámogatja, jó hatással van a keringésre és csökkenti a szervezetben az oxidatív stressz kialakulását.

Az illatos fahéj

A fahéj is egyfajta antioxidánsként működik, mindeközben gyulladást is csökkent. A fahéjról köztudott, hogy stabilizálni tudja a vércukorszintet.

A zsálya is nagyon értékes

A zsálya nem csupán gyulladást csökkent, de antioxidánsként működve megvédhet bennünket az oxidatív stresszel szemben is. Emellett csökkenti az LDL-koleszterin és a triglicerid szintjét.

Forrás: gyogyszernelkul.com

***                    ***                    ***                    ***

Ha tetszett a cikk, kérjük támogasd A rák ellen, az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány munkáját, hogy tovább működtethessük az Életigenlők rákellenes médiaportált, kiadhassuk az Életigenlők magazint, rákszűréseket szervezhessünk, onko-segítő telefonos tanácsadással segíthessünk! A rák ellen… Alapítványról a rakellen.hu weboldalon találsz bővebb információkat, pénzbeli támogatás a 11713005-20034986-00000000 számlaszámon, 1%-os rendelkezés május 20-ig a 19009557-2-43 adószámmal lehetséges. Köszönjük!

eletigenlok.hu

Similar Posts