Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
OLVASÁSI IDŐ KB. 7 perc

Hagyományos orvosként dolgozom több mint harminc éve, háziorvos és üzemorvos vagyok egy kisvárosban. Huszonkét éve végeztem el az agykontroll tanfolyamot Domján Lászlónál, ahol döbbenetes és lenyűgöző megtapasztalásaim voltak. Hét éve kezdtem el újra az alternatív út felé fordulni.

Elvem a többszintű gyógyítás fontossága, ami azt jelenti, hogy nem elég csak a fizikai testünkre odafigyelni. A szintek rezgésszintet jelentenek, a TEST-LÉLEK-SZELLEM szintjei. Mindhárom szintet – fizikai, lelki, energetikai – kezelem, és egy-formán fontosnak tartom. Minél magasabb szintre megyünk, annál magasabb a rezgésszint. Tehát a fizikai test a legsűrűbb, az ő rezgése a legalacsonyabb, ezért ezen a szinten a leglassúbb a gyógyulási folyamat. A magasabb rezgésszinteken gyorsabban valósul meg a gyógyulás. A magas rezgés visszahat az alacsonyabbra, felülírja azt. Amikor tartósan jó érzésekben vagyunk, akkor gyógyulunk, amikor sokáig rossz érzésekben maradunk, akkor leesik a rezgésszintünk és megbetegszünk. Minden szintet rendben kell tartani ahhoz, hogy egészségesek maradjunk. Ha megbetegszünk, akkor mindhárom szintet helyre kell állítani ahhoz, hogy javuljon az állapotunk vagy teljesen meggyógyuljunk. Meg kell említenem a születésünk előttről hozott, a velünk született és a gyerekkorunktól magunkkal cipelt, illetve a szerzett generációs és szülői mintákat, tudatalatti téves hitrendszereket, genetikai adottságokat, karmikus terheket is.

Az első szint a fizikai szintünk.

Mind minden esetben, itt is a megelőzést tartom a legfontosabbnak. Orvosként hét éve foglalkozom algákkal, ezek a parányi élőlények azóta is lenyűgöznek. Egy 3,5 milliárd éves teljes értékű táplálék, több mint 25 ezer féle alga létezik. Annak idején minden algákon fejlődött ki a törzsfejlődés során. Erős ellenálló képességüknek köszönhetően nagy túlélők, a hőforrásokban is meg tudnak élni, átvészelték a jégkorszakot is. A Spirulina platensis (kék alga) 4000 ható-anyagával a sejttáplálásban jeleskedik, összehasonlításképpen az aloe vera 270 hatóanyagot tartalmaz. A Chlorella vulgaris (zöld alga) a sejtszintű méregtelenítés mestere a sporopollenin nevű „méreg mágnessel”. Mindent kiürít a sejtből és sejtközti térből, ami nem oda való. Le tudja kötni a nehézfémsókat, ólmot, higanyt, a radioaktív anyagokat is kiüríti szervezetünkből. A Haematococcus pluvialis a sejtszintű védelmet biztosítja az astaxanthin nevű nagyon értékes antioxidáns hatóanyagával. Erős a daganatellenes hatása: 60-szor erősebb a C vitamin, 550-szer az E vitamin szabadgyök lekötő képességétől. A korallhoz hasonló nagyméretű makro-alga a Lithothamnium calcareum nagy mennyiségben tartalmaz szerves kalciumot kolloidális formában, ami a felszívódást segíti elő.

Ez a 4 alga együtt tudja kifejteni az erőteljes betegségmegelőző és gyógyító hatását – sejtszintű táplálást, tisztítást és védelmet biztosít. Kb. 100 féle betegséget lehet megelőzni, gyógyítani vele, beindítja a fizikai öngyógyító folyamatokat. Mivel szerves hatóanyagokról van szó, mind a felszívódás, mind a beépülés csaknem 100 %-os.

Két éve foglalkozom az Omega-3 zsírsavval, amely egy kiemelt jelentőségű hatóanyag. A halak – lazac, tőkehal – az algákból koncentrálják az omega zsírsavakat is. Nagyon fontos a helyes omega 6:3 arány, mivel ennek helyreállításával megszűnik a sejtszintű gyulladás, így az érfalak állapota is rendeződik. A gyulladás megszűnése miatt eltűnnek a mikrosérülések az érfalról, így a koleszterin, ami az érfalak “sebtapasza” lenne, nem rakódik le, nem szűkíti be az ereket. A májnak sem kell túltermelnie a koleszterint az érgyulladás megszűnésével, így a koleszterin vérszintje is csökkenni fog. Ha az omega 6:3 arány 4:1 alá kerül, akkor 70 %-kal csökken a szív-érrendszeri és a daganatos halálozás. Mindemellett az agyunk működéséhez elengedhetetlenül szükséges, a gondolkodást, emlékező funkciókat, koncentrálóképességet, gyerekeknél a hiperaktivitást is javítja.

A hagyományos orvoslás csak a fizikai szintet kezeli, ezt hívjuk tüneti kezelésnek. A testünk jelzi a tüneteivel mindig, hogy hol van a probléma – fájdalom, láz, gyulladás, bőrelváltozások, bőrpír, viszketés, kiütés, duzzanat, fekély. Ha időben észrevesszük ezeket a tüneteket, akkor azelőtt visszaállítható az eredeti állapot, mielőtt maradandó, visszafordíthatatlan károsodás következne be a sejtjeinkben, szöveteinkben, szerveinkben.

A nyugati orvoslás ezeket a tüneteket mesterségesen elő állított, többnyire szintetikus hatóanyagokat tartalmazó gyógyszerekkel kezeli, szükség esetén durvább beavatkozásokkal – szövet kimetszés, műtéti eltávolítás, UH-os kőrobbantás. Ezek a beavatkozások gyakran életmentőek és kihagyhatatlan lépések bizonyos előrehaladott állapotokban, de ne várjuk meg, hogy ennyire elfajuljon a helyzet.

A megelőzés sokkal fontosabb, mint maga a gyógyítás. Ebbe beletartozik a helyes táplálkozás mellett, a pozitív gondolkodás és a rendszeres mozgás is. Tartsunk folyamatos önvizsgálatot és még a legenyhébb tünetek jelentkezésénél kezdjük el a helyreállítást!

A 2. szint a lelki szintünk.

A fizikai szinttől finomabb, magasabb frekvenciájú energiákból áll. Minden betegség lelki eredetű – a mérgezéseket, táplálkozási hiányállapotokat, a műtétet és baleseteket kivéve. Hiába táplálkozik helyesen valaki, ha közben tele van lelki problémákkal, nem tudja a gondolatait, de főleg az érzéseit helyesen kezelni.

Ha komoly lelki trauma ér minket, amit nem tudunk hosszú ideig feldolgozni, kilátástalannak látjuk a helyzetünket, elhagyatottnak érezzük magunkat, ha tartósan benne maradunk a negatív érzésekben, akkor a lélek-agy-szerv tengelyen elindul a betegség folyamata.

Közel 6 éve foglalkozom a Germán Medicinával (GNM), amit több mint 40 éve fedezett fel egy német belgyógyász szakorvos, fizikus és teológiát is végzett nagy felfedező, dr. Ryke Gerd Hamer. A fia véletlen balesetben való elvesztése után kialakult “gyógyíthatatlan” rákos betegsége által fedezte fel az öt biológiai természettörvényt. Az elsőt a Rák Vastörvényének nevezte el. Mint minden nagy géniuszt, sajnos őt is meghurcolták életében, eltiltották a szakmájától és száműzték. Két éve halt meg 82 évesen, sok beteg köszönheti neki az életét. Egy nagyon alapos és logikus rendszert dolgozott ki rákos betegei alapos kikérdezése után, ami a fejlődéstanon alapul.

A megtermékenyülés után a sejtszaporodás során az embrióban a sejtek 3 csíralemezbe differenciálódnak. Minden szervünk ebből a három csíralemezből – külső, belső és középső – fejlődik ki és minden csíralemezből kifejlődött szerv más-más lelki konfliktusra reagál a későbbiekben. A belső csíralemez pl. a „falat konfliktusokra” fog megváltozni, a középső a „támadási és önleértékelési”, a külső pedig „elválasztási és bírtok konfliktusokra” fog reagálni az életünk során. Persze a probléma megélése minden betegnél különböző, mindig a beteg konkrét megélése, érzései számítanak. A belső csíralemezhez tartozik a bélcsatorna. Ha lelkileg nem tudunk valamit „megemészteni”, akkor a biológiánk nehezen emészthető „táplálék falatnak” fogja érzékelni és úgy segít minket, hogy felszaporítja a gyomornyálkahártya sejtjeit, hogy még több gyomornedvet tudjon termelni az emésztéshez.

Ha tartósan fennáll az a bizonyos lelkileg „megemésztetlen probléma”, akkor hosszútávon gyomorfekély, rákos daganat is kialakulhat. A középső és külső csíralemeznél megjelenik az oldaliság is. Abból hogy milyen kezű az illető és melyik oldalon van a kialakult probléma, tudni lehet, hogy milyen lelki háttér áll a panasz mögött. Jobb kezűek esetén a bal oldal anya-gyerek oldal, a jobb oldal pedig „partner” oldal (mindenki anyán gyereken kívül). A GNM szerint nem betegségről, hanem ÉBK-ról (értelmes biológiai különprogram) beszélünk. Attól függően, hogy hova vetíti a páciens tartósan a rossz érzést, ott fog megjelenni a probléma. A GNM szerint minden értünk és semmi nem ellenünk történik. Nem vagyunk kiszolgáltatva a biológiánknak, a genetikának, az autoimmun betegségeknek. A mikrobák, baktériumok, gombák, vírusok a két fázisban zajló betegséglefolyás megoldási szakában jelennek meg, segítői a folyamatnak.

A betegségek mindig ugyanazon lefolyási séma szerint zajlanak mindenkinél – stressz fázis, majd a megoldási fázis a közepén lévő „epileptoid krízissel”. A megoldás első szakaszában víz visszatartás, a 2. szakaszban hegesedés zajlik. Ha végigfuttatja és lezárja a beteg a programot, – ha maradványtünetekkel is – gyógyult lesz. Ha nem tudja lezárni, vagy újra elindítja a programot, krónikus beteggé válik.

A 3. szint az energetikai szintünk.

A távol-keleti gyógymódok több ezer éve elismerik a csakrák, energetikai pályák, meridiánok létezését. Ezekben a csatornákban energia áramlik. Ezt az „élet-energiát” Kínában chinek, Japánban kinek, Indiában pránának nevezik. Én univerzális energiának hívom. Mivel ez a szintünk nagyon finom és magas frekvenciákból áll, pillanatok alatt bekövetkezhet a javulás, gyógyulás. A kínai orvoslásban, a jógában, a távol-keleti harcművészetekben (tai chi, csikung, aikido) is az energia áramoltatása a cél. Különleges kéztartásokkal, lassú mozgásokkal áramoltatják az energiát, az ellenséget úgy ártalmatlanítják, hogy közben nem érnek hozzá. Egészséges emberben kiegyensúlyozottan áramlik a chi. Az sem jó, ha kevés van belőle, mert legyengülünk, és az sem, ha sok van, és pang, mert feszültség keletkezik tőle.

Mi a megoldás?

A betegség mindig figyelemfelhívás, vegyük észre, hogy valami gond van, valamit rosszul csinálunk, változtatnunk kell! Lehet, csak több pihenésre van szükség, vagy munkahelyet kell váltani, új helyre kell költözni. A megfelelő lépéseket meg kell tudni tenni, annak ellenére, hogy nehéz a komfortzónánkat elhagyni. A változás mindig félelmekkel jár, de bízni kell benne, hogy jobb lesz, akkor is, ha nem látjuk előre a jövőt. Mindig az lesz beteg, aki nagyon a lelkére veszi a dolgokat, meg kell tanulni kicsit „félvállról venni” a problémáinkat. A rossz gondolatokat fülön kell csípni és lecserélni pozitív, kellemes érzést kiváltó képekkel. A gondolatokat meg lehet tanulni uralni. Javasolt rendszeresen relaxálni, időt adni magunknak.

Szeresd magad, mint felebarátodat! Ajándékozd meg megad minden nap egy kis aprósággal – séta, csoki, zene, tánc. Vedd észre, hogy az elméd játékszere vagy! Sokszor a mások véleménye alapján ítéljük meg saját magunkat és képesek vagyunk belebetegedni, mert valaki rosszat mondott rólunk. Vannak gondok, amiket lehetetlen megoldani, – egy családtag elvesztése – de a saját hozzáállásunkat mindig meg tudjuk változtatni. Élj a jelenben! A múltból a depresszió, a jövőből a szorongás jön, csak a jelenben lehetünk boldogok. Ne mondd azt, hogy jobb félni, mint megijedni, hanem bízz a jövőben és cseréld le azzal, hogy jobb bízni, mint félni! Ha boldog vagy igazad van, ha nem vagy boldog nincs igazad! Fontos a megbocsátás és az elengedés. De az is előfordulhat, hogy csak többet kell mozogni, sétálni, nevetni. Egyszerűen jól érezni magunkat a bőrünkben. Ne múljon el nap a te haragoddal! A “mérgelődés” azt jelenti, hogy méreganyagok, stressz hormonok termelődnek benned. Rhonda Byrne A Titok című könyve a teremtésről és a vonzás törvényéről szól. Amilyen rezgésszinten vagyunk, olyan rezgésszintű eseményeket fogunk bevonzani – hasonló a hasonlót vonzza. A Titok működik, csak a céljainkra, vágyainkra kell figyelni, nem a félelmeinkre koncentrálni. A te hited a te valóságod! A gondolataink, érzéseink is energiák, ezen alapszik a telepátia. Amire figyelsz, oda energiát viszel be. Ha a félelmeidre koncentrálsz, akkor azt erősíted fel, ha a vágyaidra, céljaidra, akkor azt. Az egészségünk fő kulcsa tehát a helyes táplálkozás és a pozitív gondolkodás, odafigyelés a saját testünk jelzéseire, tüneteire, igényeire. Amíg csak gondolati szinten zajlik a probléma és nem maradunk benne tartósan a rossz érzésekben, addig nem alakul ki betegség.

Dr. Boros Judit
háziorvos
06/30-638-0195

eletigenlok.hu

Similar Posts