Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
OLVASÁSI IDŐ KB. 2 perc

A legtöbb klorofillt a sötétzöld leveles zöldségek tartalmazzák. Kutatások igazolják, hogy a klorofillnak kitüntetett szerepe van egészségünk megőrzésében. A klorofill csökkenti az éhséget és az ételek utáni sóvárgást. Ennek az az oka, hogy a klorofill stabilizálja a vércukorszintet, így az embereknek nem lesznek falási rohamai, és így még a súlyfeleslegtől is könnyedén segít megszabadulni.

A klorofill segít a kellemetlen testszagok megszüntetésében. Amellett, hogy ebben is bizonyított, még a székrekedést és a gázképződést is képes megszüntetni.

A klorofill elősegíti a gyógyulási folyamatokat. A klorofillt ma már különféle készítményekben, így spray formájában is megvásárolhatjuk, amely a seb gyógyulási idejét képes jelentősen lecsökkenteni.

A klorofill megköti a toxikus fémeket, illetve meggátolja azok felszívódását.

Számtalanszor lehet hallani, hogy ha valamilyen ételt sütünk, akkor vigyázzunk, hogy ne süssük meg túlságosan az adott táplálékot, hiszen ezek megnövelik a vastagbélrák kialakulásának kockázatát. Kutatások igazolják, hogy az ilyen ételek mellett fogyasztott klorofill még ettől is képes megvédeni bennünket, de azt hiszem, mégis akkor tesszük magunkkal a legjobbat, ha egészségesen táplálkozunk és nem kockáztatunk.

A klorofillnak szupererős antioxidáns hatása van, így védelmet nyújt a sejtek számára a káros hatású szabad gyökökkel szemben. In vitro vizsgálatok igazolják, hogy a klorofill csökkenteni képes a szabad gyököket és a sejtkárosodást.

A klorofill még a Candida albicans nevű gombával szemben is eredményesen veszi fel a harcot. Márpedig ez a gomba olyan tüneteket – állandó fáradtság, emésztési problémák, depresszió – képes okozni, amelyek nagyon megkeseríthetik egyes emberek életét. A klorofill viszont meggátolja ennek a gombának a növekedését, szervezetben történő elterjedését.

A klorofillt a fertőzések ellen is be lehet vetni, ugyanis kutatások igazolják, hogy a klorofill eredményesen veszi fel a harcot a fertőzések miatt keletkezett duzzanattal és vörösséggel szemben.

A klorofill eredményes lehet a vérszegénység kezelésében, hiszen elősegíti a szervezetben az egészséges vas szintjét.

A klorofillt a legjobb természetes formájában fogyasztani, de étrend-kiegészítőként is bevihetjük a szervezetünkbe. A klorofill ugyanis olyan vitaminokat és tápanyagokat tartalmaz, amelyek többek között az egészséges szív- és izom-, illetve idegműködést is képesek biztosítani.

Forrás: gyogyszernelkul.com

***                    ***                    ***                    ***

Ha tetszett a cikk, kérjük támogasd A rák ellen, az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány munkáját, hogy tovább működtethessük az Életigenlők rákellenes médiaportált, kiadhassuk az Életigenlők magazint, rákszűréseket szervezhessünk, onko-segítő telefonos tanácsadással segíthessünk! A rák ellen… Alapítványról a rakellen.hu weboldalon találsz bővebb információkat, pénzbeli támogatás a 11713005-20034986-00000000 számlaszámon, 1%-os rendelkezés május 20-ig a 19009557-2-43 adószámmal lehetséges. Köszönjük!

eletigenlok.hu

Similar Posts