Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
OLVASÁSI IDŐ KB. 2 perc

A kollagén a kötőszövet egyik fő építőköve. Nagyon fontos a csontok, az erek, az izmok, az ínszalagok, az inak, a porc, a haj, a köröm és a bőr számára. Olyan mint egy ragasztó, amely a szöveteket egyben tartja. Az emberi test képes a saját kollagéntermelésre, de táplálékkal is bevihetünk kollagént a szervezetünkbe.

Mégis milyen szerepet tölt be a kollagén? A kollagén csökkenti a bőrön megjelenő foltok és ráncok megjelenését, csökkenti a bőr szárazságát, javítja a bőr rugalmasságát és lassítja a sejtek öregedését. A kollagén javítja a haj és a körmök minőségét is.

Az ízületi betegség egy komoly, fájdalmakkal járó betegség. A kollagén nagyon hatásos lehet a fájdalom enyhítésében és az ízületek funkcióinak javításában. A kollagén nem csupán elfedi a fájdalmat, de bizonyíték van rá, hogy csökkenti az ízületi gyulladást és elősegíti az ízületi porcok egészségének fenntartását.

Kollagén szedésével csökkenthető a szívbetegség kialakulásának a kockázata. A kollagén megakadályozza, hogy az artériák túlságosan merevvé váljanak.

A kollagén elősegíti az izmok növekedését. Ez nagyon jó hír azok számára, akik izomsorvadásos betegségben szenvednek.

A kollagén mindemellett növelheti a jó, azaz a HDL-koleszterin mennyiségét a vérben. A HDL-koleszterin magasabb szintje a szív- és érrendszeri problémák kockázatának csökkenésével jár együtt.

Mindannyian veszítünk a csontsűrűségünkből. Különösen érvényes ez a nőkre, akiknél a csont sűrűsége a menopauza időszakában kezd el csökkenést mutatni. Ha szeretné elkerülni a csontritkulás és a csonttörések kockázatát a jövőben, akkor mindenképpen illessze be a kollagént az étrendjébe.

A vizsgálatok kimutatták, hogy a kollagénkiegészítők alkalmazása növeli a csont ásványianyag-sűrűségét és minimalizálni képes a csonttörések kockázatát.

Szervezetünk az életkor előrehaladtával egyre kevesebb kollagént képes termelni. Az olyan tényezők, mint az UV-sugárzás, a környezeti toxinok és a sejtek öregedése nagymértékben elősegítik a kollagéncsökkenést. Ezért mindenképpen érdemes kollagénpótlásról gondoskodnunk. A kollagént kipróbálhatja por alakban, amelyet hozzákeverhet italokhoz, levesekhez, de akár még a joghurtjához is.

Forrás: gyogyszernelkul.com

Életigenlők.hu

Similar Posts