A Pata és Mancs Egyesület terápiás kutyái 2019-ben a nyári szünetben rendszeres “lélekgyógyító” látogatói voltak a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórháznak: Bella, Luna, Ármin és Dorka sok betegnek szereztek örömet, és adtak pozitív energiákat a gyógyuláshoz a testet-lelket megterhelő orvosi kezelések alatt.

„Hogyan tud gyógyítani egy kutya? – A szeretet erejével.”

A választ már nemcsak a székesfehérvári Pata és Mancs Terápiás és Oktatási Egyesület munkatársai, hanem a kórház onkológiai és neurológiai osztályának betegei közül is sokan tudják.

Az egyesület tíz éve segíti terápiás kutyákkal főként gyermekek gyógypedagógiai fejlesztését: nekik köszönhetően tanévente több mint 160 gyermek részesül fejlesztésben – a Négylábú tanársegédekkel a gyógyulásért pályázati programnak köszönhetően. A nyári szünet azonban nemcsak a pihenésé: az egyesület folyamatosan látogatja a kórház onkológiai és neurológiai osztályának betegeit. A betegek és a szakalkalmazottak ’lélekgyógyítóknak’ hívják Bellát, Lunát, Ármint és a terápiás tanuló kutyát, Dorkát.

A kezdeményezés 2017 novemberében indult a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban. A testet-lelket megterhelő orvosi kezelések közben a kedvesen bújó, játékos négylábú látogatók szívmelengető vidámságot visznek kórtermekbe. A segítők felvezetője Csorbáné Szigetvári Melinda, az egyesület elnöke, terápiás kutya felvezető, habilitációs kutyakiképző.

További információk a www.patamancs.hu oldalon olvashatók.

Forrás: szekesfehervar.hu
Kiemelt kép: Csorbáné Szigetvári Melinda és kutyái: Ármin, Luna, Bella és Dorka

eletigenlok.hu

Hasonló cikkek