Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
OLVASÁSI IDŐ KB. 2 perc

A mediterrán országokban rendszeresen fogyasztanak olívaolajat. Talán nem véletlenül, ugyanis a mediterrán táplálkozás egyik alapanyaga ez az olaj. Megfigyelték, hogy a mediterrán térségben élőknél kevésbé fordul elő szív- és érrendszeri megbetegedés, és az érelmeszedés sem tartozik a jellemző kórképek közé.

Az olívaolaj megnöveli az élettartamot, és az egészséges táplálkozással együtt csökkenti a rákos megbetegedések kockázatait is. Amennyiben rendszeresen fogyasztjuk az olívaolajat, úgy a HDL-koleszterinszint stabilizálódik, és a lipoproteinek aránya is megfelelő lesz a vérben.

A krónikus betegségek gyakran a szervezetben kialakuló gyulladás talaján jönnek létre. Az olívaolaj jelentős mértékben tudja a gyulladást is csökkenteni, így minimalizálja a krónikus betegségek létrejöttét is. Az olívaolaj megakadályozza az oxidatív stressz kialakulását, ami tudvalevő, hogy nagyban hozzájárul a rákos megbetegedések kialakulásához.

Az extraszűz olívaolaj antimikrobiális tulajdonságokkal is rendelkezik. A Helicobacter pylori kialakulása ellen is védelmet nyújt, ami köztudott, hogy gyomorfekélyt okoz. A kezeletlen gyomorfekély pedig nagyban hozzájárul a gyomorrák kialakulásához.

Az olívaolaj reményt adhat azoknak, akiknek esélye van a csontritkulás kialakulására. A legutóbbi kutatások azt mutatják, hogy az extra szűz olívaolaj erősíti a csontokat, így növekszik az oszteokalcin mennyisége, amely hozzájárul a csontok kollagénszintéziséhez, ami viszont nagyban lecsökkenti a csontritkulás kialakulásának a kockázatát.

Napfényre szükségünk van, hiszen ez segít a D-vitamin előállításában. Azonban a káros UV-sugárzás nagyban felgyorsítja a bőr öregedését. Hozzáértők szerint az extraszűz olívaolaj a bőr öregedési folyamatait is le tudja lassítani.

Az extraszűz olívaolaj tápláló hatással rendelkezik. Amellett, hogy jótékony zsírsavakat tartalmaz, tele van E- és K-vitaminnal, illetve antioxidáns vegyületekkel, amelyek csökkentik a krónikus betegségek kialakulásának a kockázatát.

A krónikus gyulladás szerepet játszik a rák, az Alzheimer-kór, a cukorbetegség, az ízületi gyulladás, a szívbetegség és az anyagcsere-szindróma kialakulásában. Az extraszűz olívaolaj segíthet a gyulladás csökkentésében, az olyan gyulladásos markereknél is szerepet játszik, mint a CRP vagy a C-reaktív fehérje.

Az olívaolaj csökkenti a vérnyomást, védelmet jelent az LDL-koleszterin-oxidációval szemben, így javítva az erek funkcióját és működését.

Forrás: gyogyszernelkul.com

***                    ***                    ***                    ***

Ha tetszett a cikk, kérjük támogasd A rák ellen, az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány munkáját, hogy tovább működtethessük az Életigenlők rákellenes médiaportált, kiadhassuk az Életigenlők magazint, rákszűréseket szervezhessünk, onko-segítő telefonos tanácsadással segíthessünk! A rák ellen… Alapítványról a rakellen.hu weboldalon találsz bővebb információkat, pénzbeli támogatás a 11713005-20034986-00000000 számlaszámon, 1%-os rendelkezés május 20-ig a 19009557-2-43 adószámmal lehetséges. Köszönjük!

eletigenlok.hu

Similar Posts