Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
OLVASÁSI IDŐ KB. 3 perc

A rák ellen, az emberért, a holnapért!  Társadalmi Alapítvány 2020.  évi őszi szűréssorozatának utolsó állomása Pécs fő tere volt október  17-én. A Széchenyi téren 10-16 óra között a járványügyi előírások –  távolságtartás, maszkviselés, kézfertőtlenítés – betartásával  zajlott le az esemény.

108 vizsgálatot végeztek el az orvosok,  életmód-tanácsadók a rendezvényen.

“Nagyon fontos, hogy a szájüregi rákmegelőzés rizikófaktorait – dohányzás, tömény alkohol, elégtelen szájhigiénia – mindenki vegye komolyan, és tartsa be, kerülje a közismert helytelen életmódokat, amik súlyos betegségek kialakulásához vezetnek, és azokra egyénileg igenis mindenkinek van hatása” – mondta el többek között az Életigenlők magazinnak adott rövid interjúban Prof. Dr. Kiss István a PTE Orvosi Népegészségtani Intézet igazgatója, A rák ellen, az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány kuratóriumi elnöke. Felhívta a figyelmet továbbá azokra a szakmai és civil szektorbeli összefogást igénylő kiaknázatlan lehetőségekre, amelyek a jelenlegi felhígult, szabályozatlan médiatartalmakra adhatnak megoldást azok számára, akik nem a csábító, hangzatos ígéretekre, hanem a hiteles, szakmailag megalapozott tájékoztatásra vágynak.

Egy páciensnél szűrt ki rákmegelőző állapotot Dr. Dobos Andrea  fogorvos elmondása szerint.

A bőrdaganat-vizsgálatot végző Dr. Svastics Egon onkológus orvos nem talált rosszindulatú elváltozást senkinél.

Ronga Ibolya életmód-tanácsadó összegzésében elmondta, az általános  állapotfelmérés során 3 főnek  teljesen rendben voltak a testösszetétel értékei 10 főnek a zsigeri zsír értéke volt 10-en felüli, 1 főnek 20 fölötti, extrém magas.

Ayurvéda-tanácsadást végzett Mison Judit, aki tesztes formában mérte fel az érdeklődők testtípusát, és adott életmódbeli javaslatokat főleg az őszi-téli szeles-levegős, hidegebb időjárás jó elviselésére.

Juhász Edit életmód-tanácsadó a RevitalityBaby képviseletében ismertette a projekt termékenység-növelő programját, valamint a november 21-én “Védtelen férfiak” címmel megrendezésre kerülő konferencia célját, tematikáját, helyszínét, jelentkezési feltételeket.

Mindenkit elláttak rákmegelőzésben, egészséges életvitelben (étkezés, mozgás, szemléletmód) fontos tanácsokkal a szakorvosok és az  életmód-tanácsadók.

A korosztály vegyes volt, fiatalok 15%, a középkorosztály 55%, az  idősebbek 30%-ban vettek részt. A nemek aránya teljesen kiegyenlítődött volt nők 50% férfiak 50%.

Ennek az eredménynek nagyon örültünk, bár valószínű köszönhető ez a fordulat – amit mindig mindenhol szeretnénk elérni – annak, hogy ezt a korcsoportot (fiatalabb és középkorú korosztályt) a reggeli krónikában elhangzott interjúnk nagyobb arányban érte el.

Az eredményes vizsgálatok után minden részvevő örömmel kóstolta végig  Jenei Tamás séf által összeállított finom és egészséges őszi menüsort.

Összességében sikeres volt a rendezvény,  nagyon elégedettek voltak a  szűréseken résztvevők, akik mint mindenhol a vizsgálatok mellé egy üveg Extra Béres Cseppet, Életigenlők magazint és egy kétfunkciós golyóstollat kaptak ajándékba.

Örömteli volt, hogy Győrbe 2021. tavaszra ezen a helyszínen kaptunk meghívást egy aznap épp Pécsen turistaként tartózkodó egészségügyi rendezvényeket szervező személytől, aki részt is vett a szűrésünkön.

A 2020. évben 35. jubileumi évét ünneplő A rák ellen, az emberért, a  holnapért! Társadalmi Alapítvány szűréseiben együttműködő partnerek voltak a Nemzeti Népegészségügyi Központ és a Béres Alapítvány, a rendezvényeket támogatta az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Miniszterelnökség. Köszönjük a közterület technikai biztosítását a Biokom Nonprofit Kft. munkatársainak!

Nagyon köszönjük a partnerséget és a támogatásokat!

(szerk.)

Kapcsolódó: A rákellenes életmód jó! – Könnyek helyett… szűrések! Pécsen 📺

***                    ***                    ***                    ***

Ha tetszett a cikk, kérjük támogasd A rák ellen, az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány munkáját, hogy tovább működtethessük az Életigenlők rákellenes médiaportált, kiadhassuk az Életigenlők magazint, rákszűréseket szervezhessünk, onko-segítő telefonos tanácsadással segíthessünk! A rák ellen… Alapítványról a rakellen.hu weboldalon találsz bővebb információkat, pénzbeli támogatás a 11713005-20034986-00000000 számlaszámon, 1%-os rendelkezés május 20-ig a 19009557-2-43 adószámmal lehetséges. Köszönjük!

eletigenlok.hu

Similar Posts