Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
OLVASÁSI IDŐ KB. 2 perc

A rózsaszín himalájai sóról azt tartják, hogy az egyik legtisztább só ezen a bolygón. Mindenféle táplálkozási és terápiás tulajdonsággal rendelkezik, nem beszélve a kulináris felhasználásáról. Ez a só rengeteg ásványi anyagot tartalmaz, beleértve a kalciumot, a magnéziumot, a káliumot, de vas és réz is nagyobb mennyiségben található benne.

Milyen egészségügyi előnyei vannak a himalájai sónak? Többek között javítja a légzést. Nemhiába ajánlják a légzőszervi megbetegedésben szenvedőknek a sóbarlangok látogatását. Ma már létezik egy olyan terápia, amelynek az a neve, haloterápia. Léteznek olyan sóbarlangot utánzó kamrák, ahol a beteg mikronizált száraz sót lélegez be, és ez nagyon hatékony a krónikus hörghurut kezelésében. A himalájai só gyulladáscsökkentő, antibakteriális hatásokkal is rendelkezik, és képes a levegőből is eltávolítani a kórokozókat.

A só gazdag ásványi anyagokban, amelyek segítenek egyensúlyban tartani a szervezet pH-szintjét. A megfelelő pH-szint megnöveli az immunitást és ösztönzi a jó emésztést. Mivel a rózsaszín himalájai só nátriumot és egyéb elektrolitokat tartalmaz, így közvetlen hatása van a vér pH-értékére.

A sólámpa használata is nagyon hasznos. Nemcsak ékes dísze lehet otthonunknak, de ez tisztább levegőt ad az irodának vagy az otthonunknak. A sólámpa magához vonzza a szennyező anyagokat és a polleneket ahelyett, hogy azok a testünkbe kerülve bennünket mérgeznének.

A himalájai tengeri só magas ásványianyag-tartalmának köszönhetően a jobb és nyugodtabb alvást is elősegíti. Nehéz elhinni, de a napi megfelelő mennyiségben elfogyasztott só kulcsfontosságú a jó éjszakai pihenéshez, így mint természetes alvássegítőre is gondolnunk kell, ha alvási problémák gyötörnek.

A himalájai sónak egyéb egészségügyi előnyei is vannak. Segít csökkenteni az öregedés jeleit. Ösztönzi az egészséges vércukorszintet. Elősegíti a sejtenergia termelést. Mérsékli a lábban kialakult görcsöket. Elősegíti a táplálékokból a jobb tápanyagfelszívódást. Megtámogatja az érrendszeri egészséget. Biztosítja a megfelelő keringést. Javítja a csont erejét. Még az egészséges libidó fenntartásában is a segítségünkre lehet, de a vese és az epehólyag egészségének fenntartásában is szerepet játszik.

Forrás: gyogyszernelkul.com

Életigenlők.hu

Similar Posts