Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
OLVASÁSI IDŐ KB. 2 perc

Azt mindenki tudja, hogy a kielégítő szexuális élet mennyire pozitívan hat az egészségre. Nemcsak fizikailag érezzük jobban magunkat egy-egy légyott után, de mentálisan is jóval kiegyensúlyozottabbak leszünk, ha rendszeresen áldozunk a szerelem oltárán. Azonban a szexmentesség negatívan hat az egészségre. Ha valaki kiiktatja életéből a szeretkezést, biztos lehet benne, hogy kisebb-nagyobb egészségügyi gondokkal kell szembenéznie.

Kutatások igazolják, hogy a rendszeres szex megnövelheti az élettartamot. Azok, akik felfüggesztik a szexuális életet, egy idő után egyre kevesebb életerőt érezhetnek magukban.

A szex a fizikai és a mentális élet részét képezi. A másik bőrének illata, a simogatás és a gyengédség jelentős hangulatfokozó hatással bír. A szexuális együttlét azért is nagyon fontos, mert ilyenkor oxitocint bocsát ki a szervezetünk, amelyet boldogsághormonnak is szoktak nevezni. Azok, akik úgy gondolják, hogy szex nélkül könnyebb lesz az élet, gyakran tapasztalhatnak meg lehangoltságot, ami akár depresszióssá is teheti őket.

Sok esetben a nők fújnak visszavonulót, ugyanis a menopauza hozhat némi kellemetlenséget az életükbe. A hüvely fala elvékonyodik ebben az életkorban, ami kifejezetten fájdalmassá is teheti a szexuális életet. Márpedig ez ellen van orvosság – nagyon sokféle hüvelykrém, síkosító létezik a piacon –, és igenis fontos a szex menopauza után is, mivel ez segít fenntartani a hüvely egészségét. A fokozott aktivitás ugyanis megnöveli a vér áramlását, és ez minden testrészben nagyon fontos.

A szexuális élet a stressz-szintre is hatással van, ugyanis csökkenti azt. Persze sokan azt mondják, épphogy a szex miatt idegesek, hiszen egyfajta gátat képez bennük, hogy ismét fájdalmakkal kell megküzdeniük. Viszont minden menopauzális problémára van megoldás. Beszéljen a nőgyógyászával, ne szégyelljen tanácsot, segítséget kérni, és semmiképpen se fossza meg magát az élet örömeitől.

Sokan azt gondolják, hogy a szexuális élet megnöveli a húgyúti fertőzések kockázatát. A legújabb kutatások éppen az ellenkezőjét támasztják alá. Nyilván nagyon fontos minden szabályt betartani és akkor a fertőzések is elkerülhetnek bennünket. Szexuális együttlét előtt és után is kötelező a zuhanyozás és a kisdolog elintézése. A hölgyeknek pedig probiotikus kúpot sem árt az együttléteket követően használni, amely helyreállítja a hüvelyflórát. De ha bármilyen szokatlan dolgot tapasztal, a legjobb, ha azonnal felkeresi a nőgyógyászát.

Forrás: gyogyszernelkul.com

eletigenlok.hu

Similar Posts