Kérjük, egy megosztással támogasd portálunkat!
OLVASÁSI IDŐ KB. 2 perc

A moringa őshazája Ázsiában, Afrikában és Dél-Amerikában található. Rendkívül gazdag tápanyagokban, vitaminokban és ásványi anyagokban. Gazdag forrása az A-, a C-, a B1-, a B2-, a B3- és a B6-vitaminnak, illetve bővelkedik folátban, magnéziumban, vasban, kalciumban, foszforban és cinkben is.

A moringa levelei 18 féle aminosavat tartalmaznak, amelyek a fehérjék építőkövei, ezek mind nagyban hozzájárulnak az egészségünk megőrzéséhez.

Ez a gyógynövény többek között gyulladáscsökkentő izocianátokat tartalmaz. A gyulladást azért kell leküzdeni, mivel számos betegség kialakulásában játszik kiemelkedő szerepet, mint például rákos betegségek, ízületi vagy autoimmun betegségek. A szervezetünk folyamatosan harcol a gyulladással szemben. Hogy megkönnyítsük a dolgát, egészséges táplálkozással támogatnunk kell, ebben sokat segíthet a moringa is, hiszen valóban hatékony a gyulladás csökkentésében.

A moringa antioxidáns tulajdonsággal is rendelkezik és védelmet jelenthet a káros hatású szabad gyökökkel szemben. Ezek oxidatív stresszt okoznak, majd hozzájárulnak olyan betegségek kialakulásához, mint például 2-es típusú cukorbetegség, szívproblémák vagy Alzheimer-kór.

A moringa C-vitaminban és béta-karotinban is gazdag, amelyek szintén eredményesen harcolnak a káros hatású szabad gyökökkel szemben. A benne található kvercetin hasonlóképpen erős antioxidáns, amely a vérnyomás csökkentésében játszik kiemelkedő szerepet.

A moringa klorogénsavat is tartalmaz, amely segít stabilizálni az étkezés utáni vércukorszintet. Egy kutatásba nőket vontak be, akiknek minden nap másfél teáskanál moringaport kellett elfogyasztaniuk. A vizsgálat három hónapig tartott. A kutatók végül arra a megállapításra jutottak, hogy a moringapor hatására megemelkedett a résztvevők vérében az antioxidánsok szintje.

A tartósan magas vércukorszint cukorbetegség kialakulásához vezethet, ami sajnos sokféle szövődménnyel és más egészségügyi gondokkal jár együtt, mint például szívproblémák vagy vesekárosodás. Ezért nagyon lényeges, hogy a vércukorszintet stabilizáljuk – ezt megtehetjük, ha bevesszük az étrendünkbe a moringát.

Rendszeres fogyasztása hasznos lehet akkor is, ha magas a koleszterinszintünk. Ez az állapot meglehetősen veszélyes, hiszen oka lehet a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának.

A moringa segíthet a májsejtek regenerálásában is. Egyrészt csökkenti az oxidatív károsodás mértékét a májban, másrészt stabilizálja a májenzimeket. Ha ezek rendben vannak, akkor a máj könnyebben el tudja végezni a munkáját. Így máris jobban mennek a méregtelenítő folyamatok, a zsíranyagcsere, de a tápanyagok felszívódása is hatékonyabb lesz.

Forrás: gyogyszernelkul.com

***                    ***                    ***                    ***

Ha tetszett a cikk, kérjük támogasd A rák ellen, az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány munkáját, hogy tovább működtethessük az Életigenlők rákellenes médiaportált, kiadhassuk az Életigenlők magazint, rákszűréseket szervezhessünk, onko-segítő telefonos tanácsadással segíthessünk! A rák ellen… Alapítványról a rakellen.hu weboldalon találsz bővebb információkat, pénzbeli támogatás a 11713005-20034986-00000000 számlaszámon, 1%-os rendelkezés május 20-ig a 19009557-2-43 adószámmal lehetséges. Köszönjük!

eletigenlok.hu

Similar Posts