Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
OLVASÁSI IDŐ KB. 2 perc

A szervezetünkre minden hatással van. A jó dolgok éppúgy, mint a rosszak. Gondoljunk csak a környezeti toxinokra, a stresszre vagy a dohányfüstre. Az emberi szervezet a kellemes élményekre pozitívan reagál. Ilyen esemény lehet egy séta az erdőben.

Az erdei séta csodálatos egészségügyi előnyei

Az erdőben való kellemes séta jelentős mértékben csökkenti a stresszt, sőt még az immunfokozó hatását is kimutatták. Emellett segíthet a betegségekből való felépülésben és a magas vérnyomás csökkentésében is.

Az erdei séta pozitívan hat a hangulatra és még a jobb alvást is biztosítani tudja. Az erdőben történő sétálgatás megemeli az energiaszintet és fokozza a koncentrációs képességet.

A stresszhormonok csökkentése

Mai rohanó, stresszes világunkban sok ember küzd azzal, hogy szervezetében megemelkedik a stresszhormon, azaz a kortizol szintje. Az erdei séta kedvezően hat a hangulatra, ami jelentősen képes lecsökkenteni a stresszhormonok magas szintjét. Emellett csökkenti a szimpatikus idegi aktivitást, a vérnyomást és a szívfrekvenciát is.

Jó hatással van az immunrendszer működésére

A természet közelsége elősegíti az immunfunkciók fokozását. A fák és a természet illata, pontosabban egy aromás vegyület, a phytoncides elősegíti az immunrendszer védekezőképességének a növelését, így jobban tudunk védekezni a kórokozókkal, a fertőzésekkel és egyes betegségekkel szemben.

A légzőrendszerre is jó hatással van

Az erdő friss illata még a légzőrendszer működését is javítani tudja. A városi légszennyezettség negatívan hat a tüdő működésére. A szmog és a por belélegzése még a koleszterinszintet is megnöveli, sőt a vércukorszintre is kedvezőtlen hatást gyakorol, melyek okozhatnak érelmeszedést és a különböző szívbetegségek kialakulásáért is felelőssé tehetők. A friss levegő azonban jót tesz az egészségnek.

A kognitív funkciókat is javítja

Az erdőben történő sétálgatás jobb hangulatot eredményez, ez pedig szerepet játszik a mentális teljesítmény növelésében és még a kreatív problémamegoldást is megtámogatja. Tehát ha csak tehetjük, érdemes rendszeresen a közeli erdőben sétálgatni, kirándulni.

Forrás: gyogyszernelkul.com

***                    ***                    ***                    ***

Ha tetszett a cikk, kérjük támogasd A rák ellen, az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány munkáját, hogy tovább működtethessük az Életigenlők rákellenes médiaportált, kiadhassuk az Életigenlők magazint, rákszűréseket szervezhessünk, onko-segítő telefonos tanácsadással segíthessünk! A rák ellen… Alapítványról a rakellen.hu weboldalon találsz bővebb információkat, pénzbeli támogatás a 11713005-20034986-00000000 számlaszámon, 1%-os rendelkezés május 20-ig a 19009557-2-43 adószámmal lehetséges. Köszönjük!

eletigenlok.hu

Similar Posts