Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
OLVASÁSI IDŐ KB. 5 perc

Végre van egy olyan életmódváltó program, ami „rajt-cél-győzelmet” ígér, ahol, az egészséges test, és a csinos külső együtt érhető el. Dietetikusok, személyi edzők, már felismerték, hogy lejárt az ideje a hagyományos fogyókúráknak! Egyoldalú táplálkozással járnak, hiánybetegségeket okoznak, és sokszorosan visszajönnek egy idő után a keservesen leadott kilók. A HealthPoint programról, a manapság oly trendi egészségtudatos életmódról beszélgettem Ronga Ibolya HP-mentorral, tanácsadóval.

„Nem számít ki vagy, nem számít, mit csinálsz, neked teljes mértékben, és reálisan igenis megvan az erőd a változtatáshoz.” Bill Phillips

– Van észszerű megoldás erre a sokunkat érintő részben  esztétikai, de mondhatjuk azt is, hogy egy ponton túl egészségünket is érintő kérdésre?

– Életmódváltó programot javaslunk, személyre szabottan. Számos sikeres ember választott már különböző életmódváltó programot a fogyókúra helyett, és ezzel az ismert személyiségek közül is többen csinosak és egészségesek maradtak.

– Miért a HealthPoint?

– Nincs gyógyszer, nincsenek trükkök, csak valódi élelmiszerek, valódi adagokban. És amit nagyon sokan kedvelnek ebben a programban, megengedett a nassolás. Persze itt a desszert nem a megszokott szénhidrátdús ételeket jelenti, viszont az élelmiszerlista fehérje fejezetéből bármit választhat, aki belekezd a programba.

Egész életemben fogyókúráztam én is, 40-estől az 56-osig ruhaméretekkel volt teli a szekrényem. Mikor, mi jött rám. Szerencsére ennek most már vége. Három éve csak 42-es ruháim vannak, és a nagyobb méreteket elajándékoztam bátran, mert ezzel az egészségtudatos táplálkozással már nem kell félnem, hogy szükségem lesz rájuk. A program arra is megtanít, hogy hogyan tudom hosszútávon megtartani, sanyargatások nélkül, amit elértem.

– Mitől más ez a program?

– A HealthPoint  program mindenkit megtanít, hogy hogyan kezelje az éhséget, valamint azt, hogyan legyen úrrá a sóvárgáson, és ezáltal elérje a hosszú távú jó közérzetet. A fehérjékben gazdag, zsír, és  szénhidrátszegény nassolni valók segítenek a sóvárgás kezelésében, miközben egyidejűleg zsírt égetnek pl. ilyenek a zsírszegény (light) sajtok, zöldségfehérjék, fehérjeszeletek stb. Orvosok, dietetikusok, személyi edzők állították össze a HP-programot, ami húsz éve sikeresen működik Ausztráliában. És örömmel mondhatjuk el, hogy ezt az életmódváltó programot Magyarországon is több ezren sikeresen használják már.

– Mi a különbség más hagyományos diétákkal összehasonlítva?

– Amikor fogyni akarunk – úgy általában -, többet edzünk, és kevesebb táplálékot viszünk be,  ideértve a szükséges fehérjéket is. Ha nem kapja meg a táplálkozás során a szükséges fehérjéket a testünk, akkor a szervezetünk a meglévő fehérjéket (pl. izmokat) fogja lebontani, mivel testünk fehérjét nem raktároz, azt naponta pótolni kell. Miután a szervezet kizsákmányolja a saját fehérje állományát, az „éhező módba” kerül. Amikor a éhező módban van a szervezetünk, ellenáll a fogyásnak és zsírt raktároz. A HealthPoint előnye, hogy csökkenti a szénhidrát és zsír bevitelét a fehérje csökkentése nélkül. A fehérjében gazdag ételek sokkal kielégítőbbek lehetnek, mint a többi élelmiszer, mert a fehérje jóllakottságot és hosszan tartó elégedettséget okoz. Továbbá azt is tudni kell, hogy a szervezet a szénhidrátokból jellemzően glükózt éget el, hogy energiához jusson. Ha nincs elegendő glükóz a véráramban, akkor a test alternatív energiaforráshoz, azaz a zsírraktárakhoz fordul üzemanyagért. A HealthPoint program étkezési alternatívákat is ajánl, amelyekben megfelelő a fehérje, a szénhidrát és a zsíregyensúlya, hogy ezáltal is segítse a sóvárgás leküzdését, valamint a zsírégetés folyamatát.

– Mitől olyan hatásos, hogy aki betartja annak biztos eredményei vannak?

– A program egyszerűsége. Fehérjedús, szénhidrát, és zsírcsökkentett táplálkozás, néhány minőségi mikro-tápanyag, és mindenki számára végezhető mozgás, ami napi rendszeres séta – ebből áll. Rajt-cél-győzelem – azaz kulcsrakész – program. Táplálkozási naplóval 6 hétre, élelmiszer lista, HP mentorral napi kapcsolatban, rendszeres kontrollmérések orvostechnikai eszközzel, testzsír-százalék, vázizomszázalék, zsigerizsír-százalék, és a kritikus helyeken centimétermérés van benne. Nagyon lelkesítő, amikor olvad le a zsír, és 6-10 cm fogyunk körméretben.

– Hogyan zajlik a program menete?

– Táplálkozási naplót használunk, több mint 100 féle élelmiszerből választhatunk a naplóból, mindenki azokból, amiket szeret. Főétkezések között reggeli-ebédvacsora naponta többször nassolunk. Ez nem fogyókúra! Viccesen evő kúrának hívjuk. Naponta minél többször eszünk, annál gyorsabban alakul át a testünk.

A főétkezéseknél a bögre a mérőedényünk 1 fehérje, 1 zöldség, 1 gyümölcs, és 2 zöldlevél saláta. A saláta magához veszi a zsírt – mint egy mágnes, méregtelenít, és ami nagyon fontos az itt is a sok folyadékbevitel, lehetőleg szénsavmentes tiszta víz. Ez kimossa a feloldott zsírt, és a méreganyagokat Különleges segítség a HP-mentor, aki figyelemmel kísér, napi kapcsolatban van velünk (interneten).

– Mi a kiemelkedő nagyszerűsége a programnak?

– A program egyik fontos része az egészség, mivel a zsigeri (hasi) zsír is csökken, így néhány hét alatt az ettől kialakult krónikus betegségek is javulnak, akár el is múlhatnak. A program másik fontos része a hosszú távú súlymegtartási szakasz, amikor stabilizáljuk a testsúlyt, és az elmében létrehozunk egy viszonyítási pontot. Ez az a pont, amelyre a szervezetünk „emlékszik”, és arra fog törekedni, hogy mindig ahhoz tartsa magát. Ez olyan, mint amikor a termosztátot beállítjuk 22 fokra, és azt tartja. Ezért nem hízunk vissza, maximum egy kg-ot. Ha kicsit több, akkor néhány nap étkezés változtatásával visszaáll a kívánt testsúly.

A hosszú távú súlymegtartó szakasz egy év, ezen belül biztos van szülinap, esküvő, kerti-parti vagy csak buli a barátokkal, és akkor sem kell megtartóztatni magunkat, fogyókúrára hivatkozni esetleg nem enni a finomságokból. Bátran kiélvezhetjük a bulit, mert megvan a tarsolyunkban az, hogy utána két napig mit  együnk, és mit tegyünk ahhoz, hogy visszaálljon a rend. Már sokan kipróbáltuk, és nagyon jól működik.

Aki egészségesebb, fittebb szeretne lenni, vagy el szeretné érni az ideális testsúlyát,  szeretettel várom a jelentkezését.

(x)

Ronga Ibolya
HP Mentor, tanácsadó
ronga.ibolya@gmail.com
06-30-581-2050

***                    ***                    ***                    ***

Ha tetszett a cikk, kérjük támogasd A rák ellen, az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány munkáját, hogy tovább működtethessük az Életigenlők rákellenes médiaportált, kiadhassuk az Életigenlők magazint, rákszűréseket szervezhessünk, onko-segítő telefonos tanácsadással segíthessünk! A rák ellen… Alapítványról a rakellen.hu weboldalon találsz bővebb információkat, pénzbeli támogatás a 11713005-20034986-00000000 számlaszámon, 1%-os rendelkezés május 20-ig a 19009557-2-43 adószámmal lehetséges. Köszönjük!

eletigenlok.hu

Similar Posts