Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
OLVASÁSI IDŐ KB. 2 perc

Az akupresszúra hasonló elveken működik, mint az akupunktúra. Olyan személyek vehetik igénybe az akupresszúrát, akik ódzkodnak a tű használatától. Ennél a gyógyászati kezelésnél az a lényeg, hogy a testben megrekedt életenergia újból szabadon áramolhasson. A kezelő személy itt többnyire a hüvelykujját és az ujjbegyeit használja.

Milyen egészségügyi problémákat lehetséges orvosolni a segítségével? Például fejfájást, székrekedést, náthát vagy éppen a fáradtságot. A kezelések lehetséges, hogy csak néhány percig tartanak, de az is előfordulhat, hogy 60 perces kezelésre is szükség lehet. Gyermekeknél és csecsemőknél csak néhány percig szokták alkalmazni ezt a kezelési módot.

A kezelő személy az akupresszúrás pontok nyomkodásával ér el javulást a betegnél. Vannak olyan személyek, akiknél erőteljesebb nyomást szükséges alkalmazni, míg másoknál elegendő a finomabb érintés is. A hüvelykujjal végezhet a kezelő személy apró körkörös mozdulatokat, de az is előfordul, hogy valamilyen segédeszközt is bevet a nagyobb hatás elérése érdekében. Használhat a gyógyítás során lekerekített végű farudat vagy görgős eszközt, amely segítségével egyszerre több pontot is érinthet, masszírozhat.

A kezelő személy tehát elkezdi az akupunktúrás pontokat nyomogatni, amikor elérkezik egy-egy érzékenyebb ponthoz, akkor a páciens általában ezt jelezni szokta. A gyógyító ezen a ponton erőteljesebb nyomást gyakorol, de nem annyira, hogy az fájdalmat okozzon. A páciensnek mindössze egy kis bizsergést szabad éreznie a kezelt ponton, így ezen a területen addig történik a kezelés, míg a bizsergető érzés fennáll. Amikor ez elmúlik, azt jelenti, hogy az életenergia ismét szabadon áramlik, vagyis az egyensúly helyreállt.

Az is megeshet, hogy egy-egy akupunktúrás pont egyáltalán nem érzékeny. Ilyenkor a kezelő személy addig nyomja ujja segítségével az adott pontot, míg a páciens újra érezni nem kezd, hiszen az adott pont érzéketlensége a chi hiányára utal. Ha pedig az adott pont nagyon is érzékeny, akkor ez a chi többletét jelzi.

Az akupresszúra sem alkalmazható minden esetben. A kezelő személy nem vállalja a kezelést, ha a kezelendő személynek sérült, gyulladt vagy fertőzött a bőrfelülete, de a terhesség, a visszértágulat is kizáró ok lehet. Továbbá nem alkalmazható a gyógyítás gyenge és kimerült személyeknél, de lázas és ittas állapotban lévő személyek gyógyítását is vissza szokták utasítani.

Forrás: gyogyszernelkul.com

Életigenlők.hu

Similar Posts