Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
OLVASÁSI IDŐ KB. 2 perc

Az akupunktúra a tradicionális kínai orvoslás része. Az akupunktúra tanai szerint ha a testünkben az életenergia megreked, vagyis nem tud szabadon áramolni, az betegségek kialakulásához vezethet. Hogy mi akadályozhatja meg azt, hogy az energia szabadon áramolhasson? Ennek okai lehetnek az örökletes tényezők, a nem megfelelő táplálkozás, sérülések, fertőzések, stressz, érzelmi problémák, de még az időjárás-változások és az évszakváltások is okozhatják.

A kínai orvoslás szerint a testen az akupunktúrás pontokat szükséges stimulálni, mégpedig egy tű segítségével. Ezzel a módszerrel tudnak többek között segíteni azokon, akik fájdalmas ízületi gyulladástól, fejfájástól, migréntől, szénanáthától vagy például övsömörtől szenvednek. Az akupunktúra segítséget nyújthat még rándulások, sportsérülések, szorongás, depresszió, gyógyszerfüggőség, allergiák és stressz esetén is. Az akupunktúra nem tud olyan embereket gyógyítani, akiknél a betegség miatt bármiféle szöveti vagy szervi elváltozás bekövetkezett, viszont a tünetek megjelenése előtt a kezdődő egészségi állapot még helyreállítható.

Az akupunktőr először alaposan megvizsgálja a kezelésre érkező beteget és részletes anamnézist vesz fel. Kikérdezi a beteget az életmódjáról, majd megvizsgálja a szemét, a bőrét, a nyelvét, a körmeit, és még a légzésére, testtartására, hangjára is kíváncsi lehet, továbbá az érzelmi állapotáról is kifaggatja. Az akupunktőr már a vizsgálat során el tudja dönteni, hogy milyen kezelést alkalmaz, pontosabban hogy milyen pontokat kell a beteg testén ahhoz kezelnie, hogy minél hamarabb a gyógyulás jeleit mutassa.

Az akupunktúrás kezelés során aztán egy vékony, steril tűt szúr be a páciens bőrébe, de csak a bőr felszíni rétegébe. Az akupunktőr dönti el azt is, hogy a tű mennyi ideig marad a bőrben. Ez egy-két másodperctől akár fél óráig is terjedhet. A tűket közben meg is forgathatja vagy ki-behúzogathatja a bőrből. Ezzel a technikával az energiaáramlást kívánja fokozni, serkenteni. A tűk bőrbe történő behelyezése nem jár fájdalommal, a páciens inkább kellemesen bizsergető, meleg érzést tapasztal, de sokan mondták már azt, hogy úgy érezték magukat kezelés közben, mintha lebegnének, míg mások elnehezülő végtagokról számoltak be.

Forrás: gyogyszernelkul.com

Életigenlők.hu

Similar Posts