Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
OLVASÁSI IDŐ KB. 2 perc

Ha Ön magas vérnyomástól, ízületi gyulladástól, asztmától, bőrproblémától, elhízástól, székrekedéstől, cukorbetegségtől vagy vesebetegségtől szenved, itt az ideje, hogy megismerje az árpa egészségügyi előnyeit. Ezt többnyire a gyógynövény a benne lévő nyolc esszenciális aminosavnak köszönheti. A legutóbbi kutatások szerint a teljes kiőrlésű árpa fogyasztása nagymértékben szabályozza a vércukrot.

A mai ember étrendjéből hiányoznak az alapvető tápanyagok. Az egyik legfontosabb tápanyag, amelyet az emberek gyakran elhanyagolnak, az a rost. Az árpa kiváló forrása mind az oldható, mind az oldhatatlan rostoknak, ami hosszú távon biztosítani tudja az egészséget.

Mivel az árpa kiváló rostforrás, így lehetővé teszi a méreganyagok szervezetből történő kiürülését. A rostokban gazdag árpa üzemanyagforrásként működik a vastagbélben található úgynevezett jó baktériumok számára. Nagyon hatékony az egészséges vastagbél fenntartásában. Csökkenti a vastagbélrák kialakulásának a kockázatát.

Az árpa foszfor- és réztartalma garantálja a csontok egészségének fenntartását. Ha oszteoporózisban szenved, ez egy nagyszerű kiegészítés lehet. A kalcium – mint tudjuk – az egyik legfontosabb ásványi anyag a csontok egészségének megőrzése szempontjából. Az általános egészségi állapot fenntartásáról pedig többek között az árpa B-vitamin- és mangántartalma gondoskodik.

Az árpa különösen hasznos, mert erősíti az immunrendszert és csökkenti a megfázás és az influenza kialakulásának az esélyeit. A benne lévő vas megelőzi a vérszegénységet és a fáradtságot. Segít a vese megfelelő működésében. Ezen kívül rezet is tartalmaz, amely segít a hemoglobin és a vörösvértest képződésében.

Az árpa jó szelénforrás, ez különösen hasznos, mivel segít megőrizni a bőr rugalmasságát és véd a szabad gyökök okozta károsodással szemben is. Ezen kívül javítja a szív egészségét. A szelén hiánya sok betegség okozója lehet, például a bőr, a hasnyálmirigy, a prosztata, a máj, a gyomor és az emlő rákos megbetegedéseihez vezethet.

Az árpa oldhatatlan rostja olyan vegyületet tartalmaz, amely csökkenteni tudja a vér koleszterinszintjét. Mivel az árpa oldható és oldhatatlan rostokban is gazdag és alacsony zsírtartalmú, ezért nagyon egészséges gabona. Ezért mindenkinek érdemes lenne beilleszteni az étrendjébe.

Forrás: gyogyszernelkul.com

Életigenlők.hu

Similar Posts