Kérjük, egy megosztással támogasd portálunkat!
OLVASÁSI IDŐ KB. 2 perc

Az áfonya szupertápláléknak számít, hiszen nagyon gazdag antioxidáns vegyületekben, tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Nagy mennyiségben tartalmaz K1- és C-vitamint, mangánt, aminosavakat, lipideket, fehérjéket. Kevés kalória van benne, viszont magas a rosttartalma, ami támogatja a jó emésztést és az egészséges bélrendszert.

Elősegítik a szív és érrendszer egészségét

Az áfonya rendszeres fogyasztása számos egészségügyi előnnyel jár együtt. Például meglehetősen gazdag antociánokban, olyan anyagokban, amelyek az áfonya sötét lilás színét biztosítják. Ezek a vegyületek elősegítik a szívünk és az érrendszerünk egészségét, de hatékonyak a rákos betegségek megelőzésében és az életkorral összefüggő kognitív hanyatlás csökkentésében is.

Csökkenti az Alzheimer-kór és a demencia kockázatát

Az áfonya kulcsszerepet játszik az Alzheimer-kór és a demencia kockázatának csökkentésében is. Kutatások azt mutatják, hogy az antociánokban és a flavonoidokban gazdag étrend javítja a memóriát és csökkenti a kognitív funkciók csökkenésének kockázatát.

Kiváló vérnyomás szabályozó

Az antociánban gazdag táplálékok, mint amilyen a fekete áfonya, segítenek megelőzni a súlygyarapodást. Ez azért előnyös, mivel már kisebb súlycsökkenés is jobb vérnyomást eredményez, azaz elmondhatjuk, hogy az áfonya ily módon is szerepet játszik a vérnyomás szabályozásában, még ha nem is közvetlenül.

Amennyiben a vérnyomásunk rendeződik, úgy a szívbetegségek kialakulásának kockázata is csökkenhet. Az áfonya ezen kívül az erek és az artériák állapotát is javíthatja, amivel mintegy 15 százalékkal csökkenhet a szívbetegségek kialakulásának kockázata.

Immunrendszer erősítő

Gazdag forrása a C-vitaminnak, amely elősegíti az immunrendszer megfelelő működését, és védelmet nyújt a sejtek számára a szabad gyökök okozta károsodásoktól.

Ezt a finom bogyós gyümölcsöt könnyedén beilleszthetjük az étrendünkbe. Legjobb megoldás, ha nyersen fogyasztjuk, hiszen ha süteménybe sütjük, elveszhet a vitamintartalma, viszont nagyszerű gyümölcssalátákat és ízletes turmixitalokat is készíthetünk a felhasználásával.

Amennyiben egy immunerősítő elixír turmixitalt szeretnénk áfonyából készíteni, akkor mellette citrusos gyümölcsöket is használjunk fel, hiszen jól passzol hozzá a citrom, a narancs, de még a grapefruit íze is. Fogyasszuk rendszeresen az áfonyát, hiszen nagyon sok egészségügyi előnnyel és pozitív hatással rendelkezik.

Forrás: gyogyszernelkul.com

***                    ***                    ***                    ***

Ha tetszett a cikk, kérjük támogasd A rák ellen, az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány munkáját, hogy tovább működtethessük az Életigenlők rákellenes médiaportált, kiadhassuk az Életigenlők magazint, rákszűréseket szervezhessünk, onko-segítő telefonos tanácsadással segíthessünk! A rák ellen… Alapítványról a rakellen.hu weboldalon találsz bővebb információkat, pénzbeli támogatás a 11713005-20034986-00000000 számlaszámon, 1%-os rendelkezés május 20-ig a 19009557-2-43 adószámmal lehetséges. Köszönjük!

eletigenlok.hu

Similar Posts