Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
OLVASÁSI IDŐ KB. 2 perc

Bizonyára nagyon sokféle szépséggel kapcsolatos receptről olvasott és hallott már, de lehet, nem gondolta volna, hogy a legjobb szépségkúra a megfelelő minőségű és mennyiségű éjszakai alvás. Ha minden este időben lefekszik és eleget is alszik, akkor kevésbé lesz ráncos a bőre, a szeme alatt nem lesznek sötét karikák, hatalmas táskák, és még a haja is sokkal egészségesebb, puhább és lágyabb lesz. Azonban nem mindig tudunk annyit aludni, mint Csipkerózsika, még akkor sem, ha nagyon szeretnénk.

A mai világ mindenkit pörgőssé, rohanóssá varázsol, ami persze nem tesz jót sem az egészségünknek, sem a szépségünknek. Azonban ha ez csak egyszer-egyszer fordul elő, akkor még nincs gond, hiszen vannak olyan szépségtippek, amelyek segíthetnek a kevés alvás nyomait eltüntetni.

Ha nem tud sokat aludni, akkor készítsen egy szépségmaszkot magának, amely a bőrét puhává varázsolja, hiszen extra nedvességtartalommal rendelkezik. Reggel pedig meglátja, hogy nemcsak hidratált, de ragyogó is lesz az arcbőre.

Nem mindegy, hogy milyen párnahuzaton alszik. A pamutból és poliészterből készült huzatok a bőrt ráncossá, míg a hajat kócossá teszik. Ezzel szemben a selyemből készült huzat nemcsak a hajat, hanem az arcbőrt is kisimítja. Reggel a tükörbe nézve olyan érzése támadhat, mintha éjjel – a tudtán kívül – egy kozmetikai kezelésen esett volna keresztül, miközben egy fodrász szorgoskodott azon, hogy a haja a legtökéletesebb állapotba kerüljön.

De mégis miért van szükségünk olyan sok alvásra és miért van az, hogy minél többet alszunk, annál szebbek és kipihentebbek leszünk? Éjszaka inaktívak vagyunk, és ilyenkor az energiáinkkal is takarékoskodunk. Éjjel a testünk megpróbál minden hibát kijavítani, helyreállítani. Ilyenkor az egyéb funkcióink csak tartalék üzemmódban dolgoznak, hogy a testünk minél több energiát tudjon a javításra és a gyógyításra fordítani.

Talán a nem megfelelő és a kevés alvás lehet az egyik magyarázata, ha valaki például a koránál öregebbnek néz ki, vagy egyes betegségek támadják meg, hiszen ha nem alszik eleget, akkor a testének nem lesz elegendő ideje a hibákat korrigálni. Egy másik elmélet szerint azért sem jó lefekvés előtt sokat enni, mert akkor a szervezetünk az emésztéssel fog sok időt elfecsérelni és nem testünk regenerálása lesz az elsődleges cél.

Egyes kutatók szerint az ember keveset ugyan aludhat, de túlaludni sohasem fogja magát. A Pennsylvania Egyetem egyik kutatója szerint nem lehet túl sokat aludni, ugyanis, ha a szervezetünknek nincs több alvásra szüksége, akkor úgyis felébred.

Amennyiben nem alszik eleget, nem csupán a szépsége látja ennek kárát, hanem az alakja is. Egy kutatás során megállapításra került, hogy a kevés és a nem megfelelő alvás elhízáshoz vezethet. Milyen következményei lehetnek még az alváshiánynak? Lógó szemhéj, duzzanat és sötét karikák a szemek alatt, a bőr gyorsabb, idő előtti ráncosodása, öregedése.

Forrás: gyogyszernelkul.com

Életigenlők.hu

Similar Posts