Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
OLVASÁSI IDŐ KB. 2 perc

Hogyan befolyásolja a horoszkóp az alvást? A bolygók állása és a horoszkópod hatással vannak az alvási szokásokra. Figyelj és fejtsd meg a jeleket!

Hajlamosak vagyunk úgy tekinteni az alvásra, mint amit csak a neurológusok vagy pszichológusok segítségével lehetne feltérképezni. Ez viszont tévedés, mivel az asztrológia számos módon képes magyarázattal szolgálni, hogy mit miért művelünk éjszaka.

Tudományos vizsgálatok kimutatták, hogy az alapvető alvási szokásokra hatással vannak az éjszakák és a nappalok, illetve a Nap és a Hold mozgásának váltakozása. Ezt bizonyítja az is, hogy ősszel és a téli időszakban sokkal mélyebben alszunk, mint nyáron. Ennek ellenére a modern életritmusunk könnyen elrejti ezeket a jeleket.

A Nap mozgása befolyásolja éberségünk

Az asztrológiában a Nap a tudatosságot képviseli. Tehát napközben, az ébrenlét időszakában tudatosan vagyunk képesek irányítani a cselekedeteinket. A 24 órából a Nap két órát tölt a tizenkét ház mindegyikében. Éjfél előtt érkezik a negyedik házba, amely a tudatalattival és a belső élményekkel van kapcsolatban. A harmadik ház, amelyet éjfél után ér el, irányítja a szellemi tevékenységet, a tanulást és a kommunikációt. Ez pontosan megegyezik azzal az eredménnyel, amelyet a kutatók állapítottak meg az alvás vizsgálata során.

Rémálmok és kreativitás

Visszaemlékezni az álmokra nem mindig kellemes érzés, mégis számos bizonyíték van rá, hogy azok, akiket gyakran gyötörnek rémálmok kifejezetten kreatív elmével rendelkeznek. Rémregények és horrorfilmek ijesztő alakjaiban gyakran a lidércnyomásos álomképek köszönnek vissza. Mary Shelley egyik leghíresebb műve, a Frankenstein szintén ilyen módon kelt életre.

Az álmokból nyerhető kreativitás fontos velejárója, hogy a Pluto is kifejtse áldásos tevékenységét. Ez teszi lehetővé, hogy elmélyítve tapasztalatainkat olyan mély szintre juttassuk azokat, ahol átalakíthatóak egy kreatív megnyilvánulássá. Ezt élik át azok a művészek is, akik álomképeiket használják fel alkotásaikban.

Alvás a születésbe kódolva

Az alvás az asztrológiában hagyományosan a Hold tevékenységéhez társul. Mivel ez egy tudattalan folyamat, ezért a Halak jegye, a Neptunusz és a tizenkettedik ház köthetőek hozzá. Ez ad magyarázatot arra, hogyan lehet a születési adatainkból összefüggések levonni az alvási szokásainkra.

Tudományos alapok

Azok számára, akik továbbra is kételkednek az asztrológia hitelességében, érdemes megfigyelniük, hogy a tudomány az emberi viselkedés vizsgálata során olyan kifejezéseket vezetett be, mint a bioritmus, biológiai óra, a Hold mozgásainak leírása. Ezek segítségével tudományos alapot adtak annak, melyet az asztrológia több ezer évvel ezelőtt leírt.

Forrás: napidoktor.hu

Életigenlők.hu

Similar Posts