Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
OLVASÁSI IDŐ KB. 2 perc

A jóga nemcsak az egészségünk megőrzését és a betegségek megelőzését szolgálja, de rendkívül pihentető is. Nemcsak hölgyek, hanem a férfiak számára is ajánlható, hiszen számukra is rengeteg egészségügyi előnnyel járhat testük jógagyakorlatokkal történő átmozgatása.

Amikor egy házaspár gyermeket szeretne és sok év próbálkozás után sem sikerül, általában a nőre mutogatnak ujjal, hogy bizonyára az ő teste nem működik megfelelően, pedig termékenységi gondokkal férfiak is éppúgy küszködhetnek.

Kutatások igazolják, hogy a jóga javíthatja a sperma minőségét, azok mozgékonyságát, sőt az alacsony spermaszámon is képesek javítani egyes jógagyakorlatok. Mindemellett a prosztata egészséges működését is biztosítani tudja. Mivel a jóga csökkenti a stresszt és a szorongást, így a párok szexuális életét is pozitívan befolyásolhatja. A jóga még azoknak a férfiaknak is a segítségére lehet, akik merevedési gondokkal küszködnek.

Mind a férfiak, mind a hölgyek szenvedhetnek a menopauza kellemetlen tüneteitől. Nos, a jóga ezen is segíthet, hiszen jelentősen képes csillapítani azokat. Csökkenti a hőhullámokat, javítja az alvás minőségét, a kognitív funkciókat, enyhít a rossz hangulaton és a rossz közérzeten.

A reflux egy nagyon kellemetlen betegség, hiszen ilyenkor a gyomorsav a nyelőcsőbe kerül, ami nemcsak kellemetlen, de akár fájdalmas is lehet, nem beszélve arról, hogy mennyire megkeseríti az ember életét. A jóga a reflux kellemetlen tüneteit is enyhíti, illetve a gyomor- és bélrendszeri panaszokat is megszünteti. Nem beszélve arról, hogy a jóga nyugtatólag hat az idegrendszerre, márpedig a stressz is okozhat refluxos panaszokat.

Ha valakinek a térde fáj, mert ízületi gyulladástól szenved, ez nagyon meg tudja nehezíteni az életet, hiszen ha egy végtagunk nem működik megfelelően, az az élet sok területén korlátozhat bennünket. A fájós térd mozgáskorlátozottságot okozhat, ami miatt elveszíthetjük a munkánkat, képtelenek leszünk táncolni, lehet, hogy még egy egyszerű főzés is gondot okozhat, de a szociális kapcsolatainkra is rányomhatja a bélyegét. A jógaórákon végzett gyakorlatoktól már nyolc hét után pozitív változásokat remélhet, amely nem csupán az egészségét, hanem az életkedvét is visszaadhatja.

A szívbetegségek egy része is a stresszel áll összefüggésben. A jógagyakorlatok azonban rengeteget segítenek a stressz oldásában. A jógaórák mellett stresszcsökkentő technikákat is érdemes az életünkbe beiktatni. Ezek együttesen sokat javíthatnak nemcsak a szívbetegség megelőzésében, hanem a betegség tüneteinek enyhítésében és akár a gyógyulásban is. A jóga a helyes légzést is megtanítja, amely szintén pozitívan hat a szív egészségére.

Amennyiben a jóga az élete részévé válik, hamarosan pozitív változást tapasztalhat. Nem csupán a testi, a szellemi és a lelki egészségét szerezheti vissza, de a jógaórák jó hatással lehetnek a kedélyállapotára és a szociális kapcsolatai is megerősödhetnek, amely szintén pozitívan hat az idegrendszer működésére és a stresszoldásra.

Forrás: gyogyszernelkul.com

Életigenlők.hu

Similar Posts