Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
OLVASÁSI IDŐ KB. 2 perc

Az egészséges vércukorszintet többek között rendszeres testmozgással és megfelelő, egészséges táplálkozással tarthatjuk fenn. Kutatások igazolják, hogy azok körében, akik a mediterrán étkezést részesítik előnyben, mintegy 20 százalékkal kisebb az esélye a cukorbetegség kialakulásának. A mediterrán étrend előszeretettel használ zöldségeket és gyümölcsöket, babot, diót, teljes kiőrlésű gabonákat és természetesen extraszűz olívaolajat. A mediterrán térségben csirkehúst és halat is rendszeresen esznek, azonban a vörös húst és az édességet mellőzik, mivel mindkettő erős gyulladáskeltő hatással rendelkezik.

A növényi élelmiszerekben megtalálható fitonutriensek és rostok segítenek normalizálni a vércukorszintet, az olívaolajnak pedig a gyulladáscsökkentő hatása a kiemelkedő.

A kékszőlő antociánokban rendkívül gazdag, amely a vércukorszintre is kedvező hatást gyakorol, de a testtömegindex csökkentésében is szerepet játszik. Márpedig ez is fontos a vércukorszint normalizálásához.

Amennyiben valaki gyakran kihagyja a reggelit, úgy nagyobb valószínűséggel alakul ki nála 2-es típusú cukorbetegség. A reggeli étkezés ugyanis segíthet a vércukorszintet stabilizálni, ami egész nap stabil is marad. Az egyszerű szénhidrátok éppen olyan negatívan hatnak a vércukorszintre, mintha valaki kihagyja a reggeli étkezéseket.

Azon emberek körében, akik a kardio- és az erősítő edzést részesítik előnyben, körükben alacsonyabb a kockázata a cukorbetegség kialakulásának.

Aki irodai munkát végez, óránként mozogjon néhány percet, mert ez is segít megelőzni a cukorbetegséget, hiszen a mozgás segít csökkenteni a megemelkedett vércukorszintet.

Miért fontos a normális vércukorszint? Egyrészt a tartósan és hosszú ideig fennálló magas vércukorszint a cukorbetegség kialakulásához vezethet. Másrészt a tartósan magas és a kezeletlen vércukorszint a cukorbetegség szövődményeit idézheti elő, például vesebetegséget, idegkárosodást, retinabetegséget, stroke-ot és szívbetegséget.

Milyen tünetei vannak a cukorbetegségnek? Az 1-es típusú cukorbetegség tünetei: fokozott vizeletürítés, szájszárazság, fokozott szomjúság, fáradtság és megmagyarázhatatlan fogyás.

Az 2-es típusú cukorbetegség tünetei ugyanazok, mint az 1-es típusú cukorbetegségnek, de a 2-es típusnál a fokozott lábfájdalom is megjelenhet. Amennyiben ezeket a tüneteket észleli, úgy mihamarabb forduljon orvoshoz a kezelés megkezdése és a szövődmények elkerülése végett.

Forrás: gyogyszernelkul.com

***                    ***                    ***                    ***

Ha tetszett a cikk, kérjük támogasd A rák ellen, az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány munkáját, hogy tovább működtethessük az Életigenlők rákellenes médiaportált, kiadhassuk az Életigenlők magazint, rákszűréseket szervezhessünk, onko-segítő telefonos tanácsadással segíthessünk! A rák ellen… Alapítványról a rakellen.hu weboldalon találsz bővebb információkat, pénzbeli támogatás a 11713005-20034986-00000000 számlaszámon, 1%-os rendelkezés május 20-ig a 19009557-2-43 adószámmal lehetséges. Köszönjük!

eletigenlok.hu

Similar Posts