Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
OLVASÁSI IDŐ KB. 2 perc

A citromos illóolaj az egyik legkedveltebb olaj szerte a világon. Ezt az illóolajat nem csak karácsonykor használhatjuk. Igaz, valóban kellemes citrusos illattal rendelkezik és milyen jó érzés, amikor ez az illat lengi be az egész lakást az ünnepekkor, de azért ennek az illóolajnak jóval több hatása van annál, minthogy finom az illata, mivel energiát kölcsönözhet még a legfáradtabb embernek is.

A citromolajat különféle gyomorproblémákra lehet felhasználni. Például emésztési zavarokra, gyomorgörcsökre, de még a túl sok gyomorsav problémáját is lehet orvosolni a segítségével. Ha belsőleg használja az illóolajat, mindig 100%-os tisztaságú és bioillóolajat vásároljon. Oldjon fel 3 csepp olajat 2 dl vízben és ezt fogyassza el, ha gyomorsavgondjai vannak.

A citrom, így az illóolaj is antioxidánsokban gazdag, ezért hatékonyan csökkenti a ráncokat és a korral összefüggő öregségi foltokat. Nagyon hatásosan erősíti az immunrendszert is, mivel eredményesen harcol az oxidatív stresszel és a szabad gyökökkel szemben.

A citromolajat természetes fertőtlenítőként is használhatjuk. Akár sebfertőtlenítésről van szó, akár a lakásban szeretnénk fertőtleníteni valamilyen tárgyat. Sebfertőtlenítésnél sohase töményen alkalmazza.

A citromolajat természetes gyógymódként is bevethetjük, például köhögés, megfázás és orrdugulás esetén is. Alapkenőcsbe keverve mellkaskenőcsként is funkcionálhat, ugyanis nagyon alaposan megtisztítja a légutakat és felszabadítja a légzést.

A citromolajban is sok vitamin megtalálható, amelyek megerősítik a szervezet védelmi vonalát. Emellett stimulálja a fehérvérsejteket, ezzel is növelve a betegségekkel szembeni védelmet és ellenállást. A citromolaj a keringésre is nagyon jó hatással van.

A citromolaj elősegíti, hogy egy stresszes nap után lecsillapodjunk és megnyugodjunk. Aromaterápiaként alkalmazva eredményesen harcol a depresszió ellen, oldja a feszültséget és egy kitűnő választás lehet szorongás esetén.

A citromolaj segítségével a bőrünk is egészségesen ragyoghat, mivel csökkenti a bőr mindennemű gyulladását. Bőrre használva se önmagában, hanem valamilyen hordozóolajjal, például kókuszolajjal vagy jojobaolajjal együtt alkalmazza.

Saját légfrissítőt is készíthetünk víz és citromillóolaj segítségével, így legalább tudjuk, hogy a légfrissítőnk nem tartalmaz semmilyen káros anyagot. Öntse a vizet és az illóolajat egy spricnis üvegbe és naponta többször fújjon bele a levegőbe.

Forrás: gyogyszernelkul.com

Életigenlők.hu

Similar Posts