Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
OLVASÁSI IDŐ KB. < 1 perc

A banán oldja a stresszt, segít a koncentrálóképesség növelésében, javítja az emésztési zavarokat és sok-sok betegség megelőzésére alkalmas. Stressz ellen gyümölcs?

Vannak olyan gyümölcsök, amelyek az év minden időszakában kaphatók, mint például a banán. Ugyan az árak különböznek, hogy éppen télen vagy nyáron vesszük kilóját, de mindenképp érdemes megvásárolnunk, bármennyibe is kerül. A banán talán az a gyümölcs, amivel egész életünkben „elélhetnénk”, persze továbbra is szükségünk van sok más tápanyagra is, amit nap, mint nap fogyasztunk.

A banánra elsősorban a turmixnál gondolhatunk, hiszen tejjel, egy kevés szőlő- vagy gyümölcscukorral összeturmixolva kellemes, felemelő üdítőt kaphatunk, esetleg egy gombóc fagyival feldobva. Azonban sosem gondolunk a banán többi pozitív hatására! Oldja a stresszt, segít a koncentrálóképesség növelésében, javítja az emésztési zavarokat és sok-sok betegség megelőzésére alkalmas. Csökkenti a testhőmérsékletet, tehát ha lázas vagy, gyógyszer mellett ezzel is próbálkozhatsz.

 

Magas káliumtartalma miatt csökkenti a vérnyomást, sőt, véd a szívroham ellen is. Továbbá csökkenti a menstruációs görcsöket. Szuper gyógymód a testnek és léleknek egyaránt! Sőt! Nemcsak a belseje, de még a héja is hasznos lehet számunkra. Gyógyítja a rovarcsípéseket, és a herpeszt is. Kicsit bekenjük a héja belsejével az érintett felületet és enyhül a viszkető érzés. Szóval, minden érv amellett szól, hogy együnk sok gyümölcsöt. Egy zacskó cukor helyett, egy banán csodákra képes és egészségesebb is!

Forrás: napidoktor.hu

Életigenlők.hu

Similar Posts