Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
OLVASÁSI IDŐ KB. 2 perc

Tél van. Itt a szent ünnepvárás időszaka.

De jó lenne csak úgy szeretve lenni…

Az ünneplések ideje elérkezett. Decemberben a fényességre és a nyugalomra vágyás egyszerre zajlik bennünk, körülöttünk. Elkereskedelmiesedett világban élünk, az év végi időszak még inkább az időszűkéről, a rohangálásról, „a még ezt el kell intézni, még azt be kell fejezni” feszkóról szól.

Mikor jön el az igazi énidő, a mi időnk, amikor szavak nélkül, percek-órák, napok számolgatása és minden különösebb fakszni helyett csakúgy vagyunk… Ma már egyre többen törekszünk a lelkünknek kedves dolgokkal foglalkozni, a szívünk hangja szerint, lelki jóllétben élni. Ahogy egyre közeledünk az év végi időszakhoz mindenki így vagy úgy számot vet azzal, hogy mitől lehet szebb, meghittebb, nyugalmasabb az ünnep, amiben feltöltekezhet a hétköznapokra.

Van egy híres film A Kék Madár (The Blue Bird), a kedvenc mesém, a boldogságkeresésről szól. Ilyenkor tájt, decemberben legalább egyszer megnézem és mindig van benne egy szó, mondat, jelenet, hangulat, ami újat ad, helyére tesz kavargó érzelmeket. Mindenki azt keresi, kutatja, hogy miként érkezhet meg életébe a vágyott boldogság. A film főüzenete beavat a titokba: „Akkor lehetünk igazán boldogok, ha mindenki boldog körülöttünk.”

Ez a híres mondás jó iránymutató lehet ebben a fényes, szeretetre hangolt időszakban. Hiszen azt biztosan állíthatjuk, hogy mindannyiunk szívében ott a titkos vágy arra, hogy szeressék, és hogy szerethessen.

Bontogassunk hát masnikat a szívek mélyére rejtett szeretet-csomagokon.

Ott meglelhetjük azt, amiért itt élünk ezen a csodálatos, színes földön. A boldogság megélését.

Kedves Olvasó!

Legyél életigenlő, mondj igent a boldogságra, a lelki békére! Örülj az együttlétnek, örülj annak, hogy vagy! Hogy egészséges vagy. Hogy van terved, és van hozzá lehetőséged, hogy megvalósítsd. Előtte a most közelgő csendes időszakban nyugodj meg, töltekezz be a fényekkel, ízekkel, illatokkal, szívből elmondott imákkal, a szeretettel, szerelemmel. Reptessünk sok-sok kék madarat!

Játékokkal, mesékkel, nevetéssel teli szép, szent karácsonyt kívánok, szeretettel,

 

 

 

 

 

 

Vajda Márta

Életigenlők.hu

Similar Posts