Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
OLVASÁSI IDŐ KB. 2 perc

Egyre több ember szenved rákos megbetegedésben. Ennek számtalan oka lehet. Az okok között szerepel a genetika, a helytelen életmód, az inaktivitás, a mértéktelen alkoholfogyasztás, a dohányzás, a légszennyezettség, a stresszes életmód és napestig lehetne sorolni az okokat. Az egyik legfontosabb életmódbeli tényező a nem megfelelő táplálkozás. Az emberek jelentős része még ma sem fogyaszt elegendő zöldséget és gyümölcsöt, pedig léteznek olyan daganatellenes táplálékok, amelyek megérdemlik a figyelmet.

Léteznek olyan táplálékok is, amelyek a már kialakult rákos sejtek elpusztításában vesznek aktívan részt anélkül, hogy károsítanák az egészséges sejteket. Az egyik ilyen táplálék a brokkoli, amely a zöld leveles zöldségek csoportjába tartozik. Az egyik vizsgálat azt mutatta ki, hogy a brokkoli nagyon hatékony húgyhólyagdaganat ellen, míg egy másik kutatás során az bizonyosodott be, hogy a brokkoli gátolja a májráksejtek szaporodását. A brokkolit nyersen ugyan nem lehet fogyasztani, de megpárolva, majd olívaolajjal és fokhagymával salátának elkészítve nagyon egészséges és finom is.

A másik rákellenes táplálék vagy inkább vegyület a szulforafán, amely a brokkoliban is megtalálható. A szulforafán nagyon hatásos az ösztrogén okozta rákos daganatok megelőzésében. Az ösztrogén megemelkedett, de alacsony szintje is generálhat rákos megbetegedéseket. A szulforafán azonban megakadályozza ezeknek a rákos sejteknek az elszaporodását és a rákos daganat burjánzását.

A bogyós gyümölcsök, mint a fekete áfonya, szintén nagyon hasznos lehetnek például a szájüregi rákos megbetegedések megelőzésében. Ezeket a bogyókat a legjobb nyersen fogyasztani, de salátához is hozzáadhatjuk, illetve turmixitalokat is készíthetünk belőlük más, az egészség számára hasznos gyümölcsökkel vegyítve.

A kakaó polifenol vegyületekben gazdag. A polifenolokról bebizonyosodott, hogy szerepet játszanak a vastagbélrák kialakulásának megelőzésében. A polifenolok elősegítik a hosszú élettartam kialakulását, de az immunrendszer megerősítésében is aktívan részt vesznek.

A kurkuma csodás hatásairól már több tanulmány is beszámolt. Nagyon fontos szerepe lehet a rák megelőzésében. Többek között segíthet a mell, a prosztata, a gyomor-bélrendszer, az agy, a tüdő és egyéb nőgyógyászati rákos megbetegedések megelőzésében.

Forrás: gyogyszernelkul.com

eletigenlok.hu

Similar Posts