Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
OLVASÁSI IDŐ KB. 2 perc

113 egészségtudatos felsővárosi lakossal találkoztunk

321 szűréssel jó időben, jó hangulatban, sok színpadi programmal, friss szőlővel, mustbemutatóval, tánccal, aerobik bemutatóval zajlott le Egerben a Könnyek helyet… szűrések! program a MOZGÁSBA HOZZUK AZ EGÉSZSÉGET –  EGÉSZSÉG ÉS CSALÁDI NAP rendezvény keretében.

Szeptember 12-én 10-16 óra között több fantasztikus programmal teli egészségnap keretében támogattuk az egészségtudatos lakosságot a Nemzedékek terén Egerben, a borok és várvédő leánykák városában.

A rák ellen, az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány kapott meghívást a rákszűrések és az általános állapotfelmérések elvégzésére a Zöldpanel Egyesülettől.

A járványügyi előírások – távolságtartás, maszkviselés, kézfertőtlenítés – betartásával sikeresen lezajlott az esemény. A nap folyamán 125 sorszám került kiadásra, ebből 113 fő vett részt a kétféle rákszűrésen, illetve 95 fő végeztette el az általános állapotfelmérést. A korosztály vegyes volt, fiatalok 5%, a középkorosztály 35%, míg az idősebbek 60%-ban vettek részt. A nemek aránya 30% (nő), 70% (férfi) volt.

A rák ellen… Alapítvány színeiben: Dr. Dobos Andrea fogorvos, Dr. Svastics Egon onkológus-sebész végezték a rákszűréseket, amelynek eredményeként rosszindulatú daganatkiszűrés nem volt. Szőllősiné Török Nóra szakasszisztens végezte el az általános állapotfelmérés vizsgálatokat, elmondása szerint a résztvevők mintegy 10%-ának megfelelő értékeket mért, a vízháztartása 50%-ban rendben volt az érdeklődőknek. Azokat a pácienseket, akiknek értékei nem voltak a normál tartományban táplálkozási és mozgásra irányuló tanácsokkal ellátta a szakember. A rendezvény keretében Juhász Edit életmód-tanácsadó bemutatta a Revitality Egészségközpont termékenység optimalizáló programját.

A szűrések mellett A rák ellen, az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány minden résztvevőt megajándékozott Életigenlők magazinnal, Béres Cseppel, az alapítvány 12 szirmú egészségvirágát ábrázoló hűtőmágnessel, valamint a 35. jubileumi évre emlékeztető többfunkciós golyóstollal.

Nagy köszönet a Nemzeti Népegészségügyi Központ, valamint a Béres Alapítvány partnerségéért!

Hálásan köszönjük a Zöldpanel Egyesület áldozatos munkáját, hogy gazdag egészségnap keretében hirdethettük a megelőzés és a szűrések fontosságát a rák ellen, könnyek helyett…

Október 3-án szűrőbuszunk Gödöllőre gördül be, ott is várunk minden egészségtudatos érdeklődőt!

(szerk.)

***                    ***                    ***                    ***

Ha tetszett a cikk, kérjük támogasd A rák ellen, az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány munkáját, hogy tovább működtethessük az Életigenlők rákellenes médiaportált, kiadhassuk az Életigenlők magazint, rákszűréseket szervezhessünk, onko-segítő telefonos tanácsadással segíthessünk! A rák ellen… Alapítványról a rakellen.hu weboldalon találsz bővebb információkat, pénzbeli támogatás a 11713005-20034986-00000000 számlaszámon, 1%-os rendelkezés május 20-ig a 19009557-2-43 adószámmal lehetséges. Köszönjük!

eletigenlok.hu

Similar Posts