Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
OLVASÁSI IDŐ KB. < 1 perc

II. Semmelweis Egészségverseny

A 2015-ös PISA felmérés szerint a magyar diákok 27,5 százaléka funkcionális analfabéta. Egy funkcionális analfabéta el tudja olvasni a betűket és a szavakat, de nem érti, mit jelentenek, vagyis nem rendelkezik a minimális szövegértési készségekkel.

Március 25-én Egészségverseny ezt a korosztályt célozta meg, és fontos célja a diákok egészségértésének fejlesztése. A versenyen megszerzett tudás hozzájárul ahhoz, hogy a diákok könnyebben eligazodjanak az egészségügyi rendszerben, valamint rendelkezzenek a legalapvetőbb információkkal, az egészségükkel kapcsolatban.

A díjakat Dr. Hermann Péter oktatási rektorhelyettes adta át a győztes csapatoknak. Az első helyen a győri Kazinczy Ferenc Gimnázium diákjai végeztek, ők Dr. Kökény Mihály elnöktől vehették át a Lion’s Club különdíját. Hegedűs Judit, az ÁOK gazdasági vezetője is köszöntötte a győztes csapatot. „Célunk megfoghatóbbá tenni az egészség fogalmát, hiszen, ha csak annyit fogad meg az ember, hogy egészségesebben él, nem látja maga előtt az elérendő célt, tehát nincs miért küzdenie és ezért hamar fel is adja. Szerettünk volna segíteni az embereknek megfogalmazni a teendőiket a testi és lelki egészség eléréséért, megőrzésért” – összegezte véleményét a versenyről a győztes győri csapat a megmérettetéshez összeállított egészségnevelő kampányában.

Szabó Diána Lili, BOE

Similar Posts