Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
OLVASÁSI IDŐ KB. 2 perc

Egy tanulmány eredményei alapján kijelenthető, hogy azok az emberek, akik tengerek, óceánok közelében élnek sokkal jobb egészségnek örvendenek szárazföldi társaiknál. A szakterületen megannyi különböző tanulmány készült már, amely a környezet és az emberi egészség közti kapcsolatot vizsgálta, de mi a helyzet a „nagy kékség” emberre gyakorolt hatásával?

Nem hiába hívják a tengereket, óceánokat nagy kékségeknek. Mint ahogyan azt a tudósok kiderítették, a kék közeg, például égbolt, festmények pozitív hatással vannak az emberre. A kék érzékelése egyszerre hoz összhangba több érzékszervet: a kék szín mintha életre kelne az elménkben, egyszerre látjuk a kékséget, érzékeljük a víz mozgásának rezgéseit és halljuk a víz morajlását.

Az International Journal of Hygiene and Environmental Health cikke szerint a víz az egyik legfontosabb természeti és esztétikai elem.

A tudósok szerint a nagy kiterjedésű vizek a következő jótékony hatásokat tartogatják számunkra:

Az óceán képes megteremteni bennünk a nyugalom és a nyugodtság érzését, ami jó hatással van az agyra.

A nap, a víz és a homok illata segít csökkenteni a felgyülemlett stresszt, és beindítja a kreatív energiákat.

A víz nyugtató ringása csökkenti a depresszió tüneteit, és felfrissíti a szellemi énünket, ami csodákat művelhet a lelkünkkel is.

A víz felébreszti bennünk az elemi ösztönöket, segítségével közelebbi kapcsolatba kerülhetünk a természettel, ezáltal sokkal toleránsabbakká válhatunk.

A vízparton űzött sportok sokkal jobban felpörgetik az anyagcserét és feltöltenek energiával.

A Napból nyert D-vitamin támogatja az immunrendszert.

A tengerpartok semmihez sem hasonlítható élménye pedig teljes egészében feltölt, és a különböző keringési problémák tünetei is csökkenni látszanak.

Ugye te is szívesen eltöltenél pár napot egy kellemes tengerparton? Kitartást, még pár hónap és itt a nyár, lehet vakációzni a legközelebbi tengerparton.

Forrás: filantropikum.com

eletigenlok.hu

Similar Posts