Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
OLVASÁSI IDŐ KB. 3 perc

A második alkalommal megrendezett Városi Szűrőnapon a rákszűrésekre és az általános állapotfelmérésre A rák ellen, az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány Könnyek helyett… szűrések! kedvelt programja kapott meghívást 2020. október 3-án Gödöllőre.

A járványügyi előírások – távolságtartás, maszkviselés, kézfertőtlenítés – betartásával sikeresen lezajlott.

108 fő vett részt szájüregi és bőrrászűrésen, 52 fő végeztette el az általános állapotfelmérést 11 főnek teljesen rendben voltak a testösszetétel értékei.

A 216 rákszűrésből rosszindulatú daganatkiszűrés mindkét rákszűrésen történt, a „jó a rosszban” hogy időben észrevették az orvosok, így nagy eséllyel eredményesen meggyógyítható.

A korosztály vegyes volt. Ez alkalommal örömünkre jóval többen érkeztek fiatalok 25%, a középkorosztály 35%, míg az idősebbek 40%-ban vettek részt. A nemek aránya a megszokott volt itt is: nők 40%, férfiak 60%.

Dr. Müller Mariann bőrgyógyász 2 bőrdaganatot állapított meg, olyat, ami nem képez áttétet (nem melanoma) és 3 anyajegy elváltozásból eredő daganatmegelőző állapotot szűrt ki.

Dr. Dobos Andrea fogorvos egy főnél talált rosszindulatú daganatot.

A szakorvosok mindenkit elláttak rákmegelőzésre vonatkozó fontos tanácsokkal.

Ronga Ibolya életmód-tanácsadó a felnőtt lakosságnál 50%-ban magas zsigeri zsír értékeket, magas testzsírt, gyenge izomzatot mért, ami előszobája a komolyabb betegségeknek. Egy 12 éves gyereket is elhoztak szülei a testösszetétel vizsgálatra, sajnálatos, hogy 20 kg-os súlytöbblettel extrém magas volt a zsigeri zsír és a testzsír értéke, komoly életmód-változtatást javasolt a méréseket végző szakember.

A rendezvény keretében Juhász Edit életmód-tanácsadó bemutatta a RevitalityBaby Egészségközpont termékenység optimalizáló programját.

A szűrések mellett A rák ellen, az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány minden résztvevőt megajándékozott Életigenlők magazinnal, Béres Cseppel, az alapítvány 12 szirmú egészségvirágát ábrázoló hűtőmágnessel, valamint a 35. jubileumi évre emlékeztető kétfunkciós golyóstollal.

Nagy köszönet a Nemzeti Népegészségügyi Központ, valamint a Béres Alapítvány partnerségéért!

Hálásan köszönjük a Magyar Rákellenes Liga „Add tovább a mosolyodat!” tagszervezet áldozatos munkáját, öröm számunkra, hogy gazdag egészségnap keretében hirdethettük a megelőzés és a szűrések fontosságát a rák ellen, könnyek helyett…

Gödöllőn is beigazolódott, hogy a szűréseken egyrészt azért érdemes részt venni, mert az egészségtudatos élet egyik fő iránya a megelőzés, a természetes étrend, a pozitív szemléletmód, problémamegoldó mentalitás. Másrészt az időben észrevett daganatok a modern korunkban 90%-os eséllyel gyógyíthatók, illetve örömteli mindenkinek a visszajelzés arról, ha egészséges.

A sikeres nap végén örömtánccal elénekeltük az immár hagyományos Tavaszi szél c. közkedvelt nótát Benedek Krisztina által írt új versszakkal bővítetten:

“Napról-napra jobban vagyok Virágom, virágom
Virágzik a testem-lelkem Virágom, virágom
Egészségben békességben Virágom, virágom
Fényességben, teljességben Virágom, virágom.”

Október 10-én szűrőbuszunk Révfülöp főterére gördül be, ott is várunk minden egészségtudatos érdeklődőt!

(szerk.)

***                    ***                    ***                    ***

Ha tetszett a cikk, kérjük támogasd A rák ellen, az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány munkáját, hogy tovább működtethessük az Életigenlők rákellenes médiaportált, kiadhassuk az Életigenlők magazint, rákszűréseket szervezhessünk, onko-segítő telefonos tanácsadással segíthessünk! A rák ellen… Alapítványról a rakellen.hu weboldalon találsz bővebb információkat, pénzbeli támogatás a 11713005-20034986-00000000 számlaszámon, 1%-os rendelkezés május 20-ig a 19009557-2-43 adószámmal lehetséges. Köszönjük!

eletigenlok.hu

Similar Posts