Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
OLVASÁSI IDŐ KB. 2 perc

A goji bogyó neve az angol goji berry kifejezésből ered. A növény akár a 4 méteres magasságot is elérheti. Skarlátvörös, sokmagvas bogyókat terem, amelyek rendkívül gazdagok C-vitaminban és vasban. Emellett 18-féle aminosav is van benne és rendkívül magas a fehérjetartalma, béta-karotin-tartalma is kiemelkedő. Hatóanyagai a flavonoidok, az illóolaj, a szterolok és a triterpének, de megtalálhatók még benne a különféle ásványi anyagok, a poliszacharidok és az omega zsírsavak is. Európában is egyre többen fogyasztják ezt a különlegességet, legfőképpen az egészséges életmód hívei, míg Ázsiában elsősorban a nemi vágy fokozása céljából fogyasztják.

A goji bogyó igen fontos szerepet játszik az immunrendszer védelmében és megerősödésében, amely sokkal ellenállóbbá képes válni a különféle betegségeket okozó kórokozókkal szemben. Minek köszönhető ez az immunrendszert erősítő hatás? Elsősorban a bogyókban lévő kiemelkedően magas antioxidáns vegyületeknek, amelyek semlegesíteni képesek a káros hatású szabad gyököket.

A goji baktériumölő, gyulladáscsökkentő és antibakteriális hatásokkal is rendelkezik. Emellett rengeteg A-vitamint is tartalmaz, amelyre nagy szükségünk is van, hogy a látószerveink hosszú ideig egészségesek maradjanak. Ez az aprócska bogyó segíti, hogy látásunk éles maradjon, de az időskori látásromlás megakadályozásában is a segítségünkre lehet, köszönhető ez a benne lévő zeaxantin nevű vegyületnek.

A goji bogyót szupergyümölcsnek is lehet hívni, hiszen nagyon komoly harcot képes vívni a szervezetünkben zajló öregedési folyamatokkal szemben. Vagyis nemcsak külsőleg fiatalít meg, hanem a memóriánkra is jó hatással van, javítja az alvás minőségét, amely igen fontos, hogy másnap fiatalosak és lendületesek maradjunk. Mivel csökkenti a testzsírt és felgyorsítja a gyógyulás folyamatát, ezért valóban sokkal fiatalosabbnak érezhetjük magunkat. Nem utolsó sorban pedig a szexuális vágyat is fokozni képes, márpedig a libidócsökkenés idősebb korban szintén gyakori probléma.

A goji bogyó a szív- és érrendszeri problémák kialakulásának a megelőzésében is a segítségünkre lehet. Segít kiegyensúlyozni a koleszterinszintet és még a magas vérnyomás ellen is nagyon hatékony. Mivel kalciumot és magnéziumot is tartalmaz, ezért a csontokat és az izmokat is megerősíti, nem beszélve az idegekre gyakorolt pozitív hatásairól. Emellett segít leküzdeni az állandó fáradtságot és jó hatással van a koncentráló képességre is.

A goji bogyó védelmet nyújt a máj számára, fokozza az emésztést, segít a vércukorszint szabályozásában és még a fogyókúránkat is megtámogathatja, hiszen rengeteg ásványi anyagot és vitamint tartalmaz, amelyek pozitívan hatnak az anyagcserére, amely előbb-utóbb segít megszabadulni a súlyfeleslegtől is. Ezek a kis bogyók még a bőrünket is megszépítik, vagyis fiatalossá és üdévé varázsolják azt.

Forrás: gyogyszernelkul.com

Életigenlők.hu

Similar Posts