A grillezésben nemcsak az a nagyszerű, hogy ízletes falatokat varázsolhatunk az asztalra, hanem kiváló apropó arra is, hogy összeüljön a család, vagy a baráti társaság.

Hozzávalók (4 adaghoz)

  • 3 közepes db cukkini
  • 10 dkg feta sajt
  • 3 dkg kesudió
  • 0.5 citromból nyert citromlé
  • 0.5 teáskanál méz
  • 1 kávéskanál dijoni mustár
  • 3 ek petrezselyem
  • 1 csipet só
  • bors ízlés szerint

Elkészítés

A cukkinit megmossuk, és zöldségpucolóval vékony szeletekre vágjuk hosszában (ha nagyobb grilltálcán készítjük, karikára is lehet). Egy öntöttvas serpenyőt vékonyan kikenünk olívaolajjal, és oldalanként 1-1 percig sütjük a cukkinit. Ha szabad tűzön készítjük, ugyanez az eljárás, csak akkor a grilltálcát kenjük ki. Amíg a cukkinik sülnek, elkészítjük az öntetet: a citrom levét kifacsarjuk, hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet, a sót, borsot, mustárt és mézet, majd jól kikeverjük. Ha az összes cukkini elkészült, nyakon öntjük az öntettel, és hűtőbe tesszük pár órára. Tálalás előtt megszórjuk feta morzsával és finomra tört kesudióval.

Jó étvágyat!

***                    ***                    ***                    ***

Ha tetszett a cikk, kérjük támogasd A rák ellen, az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány munkáját, hogy tovább működtethessük az Életigenlők rákellenes médiaportált, kiadhassuk az Életigenlők magazint, rákszűréseket szervezhessünk, onko-segítő telefonos tanácsadással segíthessünk! A rák ellen… Alapítványról a rakellen.hu weboldalon találsz bővebb információkat, pénzbeli támogatás a 11713005-20034986-00000000 számlaszámon, 1%-os rendelkezés május 20-ig a 19009557-2-43 adószámmal lehetséges. Köszönjük!

eletigenlok.hu

 

Hasonló cikkek