Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
OLVASÁSI IDŐ KB. 2 perc

Bénye polgármestere meghívására egy – tavaszi korlátozások miatt – késleltetett gyereknapos családi napra hívott meg bennünket négyféle szűréssel. Főként a fiatalabb célközönség vett részt a szűrőnapon.

A férfiak 45%-ban míg a hölgyek 55%-ban képviseltették a nemüket. A rendezvény jellegéből adódóan 20 gyereket is elhoztak szüleik vizsgálatokra is. Közülük csak a 11 éves kor fölöttieket vizsgálták meg InBody-n. Leginkább bőrvizsgálaton mutatták meg a szülők az anyajegyeket, apróbb bőrelváltozásokat és a tipikus fogorvosi vizsgálaton vettek részt, ahol a cél az volt, hogy az orvos elmondja nekik, miért fontos a fogápolás, mit egyenek, hogyan mossanak fogat és akinek szükséges, miért kell majd a fogszabályozás (esetükben még nem szokás a szájüregi rákvizsgálat). A cél a tudatformálás volt és a szoktatás a vizsgálatok feelingjéhez. Élvezték a gyerekek a vizsgálatokat. Parodontológus fogorvosunk által  játékos beavatást kaptak a szájápolásba.

A nap folyamán összesen 276 vizsgálatot végeztek szakembereink, rosszindulatú daganatkiszűrés 7 esetben volt, 4 esetben találtak rákmegelőző állapotot. Az InBody vizsgálatokon kevés kiváló eredmény született, néhány esetben volt határértéken jóval felüli eredmény, őket megfelelő dietetikai tanácsokkal látta el a velünk szűrő életmód-tanácsadó. Jellemző volt a túlsúly és az ebből adódó hasi elhízás, extrém magas zsigeri zsír érték. Ez értelemszerűen a vidéki életmód velejárója, de ezeken a szokásokon a betegség elkerülése érdekében muszáj lesz az érintetteknek változtatniuk.  Gyakori volt, mintegy 10 főnél a magas nehézfém érték, ami a termőföldek melletti lakóterületeken élőknél tapasztalható.

Mindenkit megfelelő rákellenes, és dietetikai tanácsokkal láttak el, akit kellett továbbküldtek a területileg illetékes szakrendelésekre további vizsgálatok, szövettan elvégzésére.

Az érfalrugalmasság vizsgálaton 75 év feletti korosztályból 7 fő vett részt, közülük 5 főnek kiváló volt az eredménye. A legrosszabb értékek a 45 és 75 év közötti korosztályban mutatkoztak. Mintegy 15 fő vett részt a vizsgálaton a 45 év alatti korosztályból, mindenkinek jó lett az eredménye. Akinek nem volt jó az értéke, annak a vizsgálatot végző életmód-tanácsadó elmondta, mit tehet azért, hogy az állapota változzon.

A résztvevők a hagyományoknak megfelelően Béres Cseppet, friss őszi Életigenlők magazint és Visegrádi ásványvizet kaptak, mindenki örömmel ment haza.

Ezen a rendezvényen is tárgyaltunk újabb településen történő szűrőnap szervezéséről, 2022 tavaszán örömmel viszünk Gyömrő városába is komplex szűrőnapot.

(Szerk.)

***                    ***                    ***                    ***

Ha tetszett a cikk, kérjük támogasd A rák ellen, az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány munkáját, hogy tovább működtethessük az Életigenlők rákellenes médiaportált, kiadhassuk az Életigenlők magazint, rákszűréseket szervezhessünk, onko-segítő telefonos tanácsadással segíthessünk! A rák ellen… Alapítványról a rakellen.hu weboldalon találsz bővebb információkat, pénzbeli támogatás a 11713005-20034986-00000000 számlaszámon, 1%-os rendelkezés május 20-ig a 19009557-2-43 adószámmal lehetséges. Köszönjük!

eletigenlok.hu

Similar Posts