Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
OLVASÁSI IDŐ KB. 2 perc

Azzal, hogy a gyümölcsfogyasztás nagyon egészséges, nem lehet vitatkozni. Néhány gyümölcsben sok a cukor és a szénhidrát, de olyanok is vannak, amelyek még a legszigorúbb fogyókúrába is beleférnek.

Természetesen olyanok is vannak, akiknek nem diéta, hanem valamilyen betegség miatt kell fokozottan ügyelniük rá, hogy mennyi szénhidrátot és cukrot visznek be a szervezetükbe. Az alábbi gyümölcsöket mértékkel még ők is bátran fogyaszthatják.

Sárgabarack

Szaftos és kifejezetten édes gyümölcs, de egy közepes méretű sárgabarackban kevesebb, mint 4 gramm szénhidrát található, és mindössze 17 kalória, így 5-6 szem elfogyasztása alkalmanként teljesen rendben van. Ráadásul sok benne az A-vitamin, valamint magas a rosttartalma.

Kivi

Egy közepes kiviben 11 gramm szénhidrát található. Jó, ha tudjuk, hogy már egyetlen gyümölcs elég, hogy bevigyük vele a teljes napi c-vitamin szükségletünket, de van benne bőven K-vitamin is, emellett pedig kálium, foszfor és réz.

Görögdinnye

Sokan gondolják, hogy a görögdinnyében rengeteg a cukor, de ez nem egészen így van. Egy csésze felkockázott dinnyében mindössze 11 gramm szénhidrát található. Emellett pedig sok benne az A-vitamin, a C-vitamin, a kálium és a magnézium is.

Eper

Ez a finom gyümölcs sokak nagy kedvence, és egy csészényi mennyiségben mindössze 11 gramm szénhidrát található. Nagyon sok benne a C-vitamin, a folsav és a mangán is. Ráadásul, mivel az eperszemek általában kicsik, hajlamosak vagyunk kevesebbet enni belőlük.

Avokádó

Sokan nem tudják, de az avokádó valójában nem zöldség, hanem gyümölcs, ráadásul szénhidráttartalma is alacsony. 100 gramm avokádóban 8,53 grammnyi található. Sok benne a rost és az egészséges zsiradék is, utóbbi ráadásul lassítja a szénhidrátok felszívódását is.

Forrás: womenshealthmag.com

Életigenlők.hu

Similar Posts