Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
OLVASÁSI IDŐ KB. 2 perc

Manapság egyre nagyobb népszerűségnek örvend az ezüstkolloid mint étrend-kiegészítő. Sok ember használja béltisztításra, az immunrendszer megerősítésére és a gyulladás csökkentésére, megszüntetésére.

Az ezüstkolloiddal kapcsolatban eltérőek a vélemények. Egyes hozzáértők szerint nincs semmiféle bizonyíték arra, hogy ennyi csodát tud művelni és még káros mellékhatással is rendelkezik. Mások szerint igenis hasznos az emberi szervezet számára, és sokféle betegséget gyógyít.

A mellette szólók szerint az ezüstkolloid antimikrobiális hatásokkal rendelkezik amellett, hogy sokféle betegség megelőzésében is kiemelkedő szerepet játszik. A mellette voksolók szerint az ezüstkolloid remekül tisztítja a beleket, erősíti az immunrendszert, hatékonyan kezeli a gombás fertőzéseket és javítja a bőr egészségét. Emellett az ezüstkolloid alkalmas lehet a herpesz vírus megelőzésére, és még a rák bizonyos típusaival is eredményesen veszi fel a harcot.

A kolloid mellett állók véleménye szerint a kolloid antivirális hatással is rendelkezik és még a gombaellenes hatásáról is szónokolnak. Az ellene voksolók szerint viszont ezekre semmiféle bizonyíték nincs egyelőre.

Az ezüstkolloid ellen szólók véleménye az, hogy az ezüstkolloid részecskéi „megülnek” a szemben és a bőrben, hosszú távú fogyasztása elszínezi azokat. Emellett csökkenti az antibiotikumok hatásait, és a pajzsmirigybetegségekre szedett hormongyógyszerek sem szívódnak fel normálisan ezüstkolloid jelenlétében. Nem beszélve a szív- és májkárosodásokról, amelyet állatvizsgálatok is igazoltak.

Az ezüstkolloidot ma már sok helyen meg lehet vásárolni. Így az összetételük és a hatásuk is változhat.

Az antibiotikumok használata előtt sok esetben alkalmazták az ezüstkolloidot különféle fertőzések és betegségek kezelésére. Ma már azonban többen vannak azok, akik a súlyos mellékhatásaik miatt inkább ellene és nem mellette szólnak.

Egyes feltételezések szerint az ezüstkolloid eredményesen kezeli a Lyme-kórt, a HIV-et és a tuberkulózist is. A kétkedők nem hisznek ebben és abban sem, hogy az ezüstkolloid hatásos lenne a különféle baktériumokkal szemben. Úgy vélik, hogy a kolloid nanorészecskéi bejutva a sejtekbe akadályozzák a baktériumok anyagcsere-folyamatait és károsítják a DNS-t is, ami sejthalálhoz vezethet.

Forrás: gyogyszernelkul.com

eletigenlok.hu

Similar Posts