Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
OLVASÁSI IDŐ KB. 2 perc

A stressz és a szorongás alattomosan kúszik be a ma emberének életébe. Mindkettő nagyon veszélyes, hiszen számtalan más betegség okozói is lehetnek. Azonban nem kell elkeseredni, rengeteg olyan természetes segítség létezik, amelyek hatékonynak bizonyultak a szorongás hatékony oldásában.

Gyógynövények közül az egyik leghatékonyabb a kamillatea. A kamillában lévő vegyületek jelentősen képesek lecsökkenteni az általános szorongás tüneteit. Napi 2-3 csészényit is el lehet fogyasztani belőle.

A szorongást az omega-3 zsírsavak is enyhíteni tudják. Omega-3 zsírsavban gazdag táplálékok: lazac, lenmag, tonhal, lazac és dió.

Az aromaterápia mára bebizonyította, hogy nagyon sok esetben tud segíteni. A levendula illóolajának a belélegzése például jelentősen képes oldani a stresszt és a szorongást. A levendula-illóolajat a párnánkra is csepegtethetjük, de az esti fürdővízbe is cseppenthetünk belőle, így biztosítva a nyugodt, pihentető, szorongásmentes alvást.

Az L-lizin egy aminosav, amely az egyik építőköve az agyi hírvivő neurotranszmittereknek. Amennyiben az L-lizin csökkenést mutat, úgy fokozódhatnak a szorongásos tünetek. L-lizinben gazdag táplálékok: vörös hús, hal, sajt.

Napfény hatására D-vitamin termelődik az emberi szervezetben. A napfényről bebizonyosodott, hogy nagyon sokat segít stresszes helyzetben, illetve a napfény hiánya akár még szorongást is kiválthat. Ezért minél többet kell nyáron odakint tartózkodni, de természetesen a napvédő felszerelésről se feledkezzünk meg.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a szorongást legjobban a rendszeres testmozgás oldja. Már napi 10 perces séta is megnövelheti a hangulatot. Testmozgás hatására endorfin hormonok szabadulnak fel az emberi szervezetbe. Az endorfinról pedig köztudott, hogy remek fájdalomcsillapító, emellett pedig nagyon jól oldja a szorongást is.

Egy forró fürdő, bármit is tegyünk bele, mindig nyugtató hatással van a testre és a lélekre. A nyugtató és stresszoldó hatást fokozhatjuk, ha Epsom-sót is adunk a fürdővízhez. Az Epsom-só magnéziumot tartalmaz, amelyről már bebizonyosodott, hogy pozitívan hat az idegrendszer működésére.

A kávé koffeint tartalmaz, amely nemcsak a szorongást, de a depressziós tüneteket is fokozhatja. Így ezt jobb gabonakávéval helyettesíteni, ami nem tartalmaz koffeint, és még nagyon egészséges is.

Forrás: gyogyszernelkul.com

eletigenlok.hu

Similar Posts