Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
OLVASÁSI IDŐ KB. 2 perc

Az elhízás egyre nagyobb probléma szerte a világon. Egyre több ember tartozik az elhízottak táborába. Ez azonban nemcsak esztétikai problémát jelent, hanem az egészségre nézve is rendkívüli veszélyeket hordoz magában. Hogyan és milyen módszerekkel kerülhetjük el a túlsúlyt?

Fogyassz kevesebb ételt!

Az emberek hajlamosak sokkal több ételt a tányérjukra szedni, még akkor is, ha éppen nem is olyan éhesek. Szedj mindig kisebb adagot a tányérodra, amit eddig megszoktál, így biztos, hogy nem fog a túlevés veszélye fenyegetni. Ha kevesebbet eszel, kevesebb kalóriát is viszel be a szervezetbe.

Számold a kalóriákat!

Régi trükk, de nagyon is beválik. Kutatások igazolják, hogy azok a személyek, akik tudják, hogy egy nap mint mennyi kalóriát visznek be a szervezetükbe, sokkal jobban tudják kontrollálni a testsúlyukat, vagyis biztos, hogy nem fognak elhízni, ellentétben azokkal, akik egyáltalán nem figyelnek oda, hogy mikor, mit és mennyit esznek.

Egyél világosban, fényben!

A romantikus gyertyavacsorák nagyon csalogatóak lehetnek, de számtalan tanulmány számolt be arról, hogy a nem túl világos étkezőben mintha nagyobb elánnal vennénk magunkhoz az ételeket. Csakúgy, mintha a sötét megvédene bennünket az elhízástól. A tanulmányok arról számoltak be, hogy a sötétben étkezők mintegy negyven százalékkal több ételt vettek magukhoz, mint azok a személyek, akik lámpafénynél étkeztek.

Nassolj kevesebbet!

Azok az emberek, akik valamilyen nassolnivalót egy nagyobb tálba borítanak, és úgy szemezgetnek belőle, feltehetőleg sokkal többet is esznek, mint azok a társaik, akik csupán egyadagos édességet vesznek magukhoz.

Tervezd meg az étkezéseidet!

Azok, akik összevissza étkeznek, sok esetben nem tudják a kontrollt tartania a bevitt kalóriamennyiséget illetően, szemben azokkal, akik nyugodtan, naponta 3-4 alkalommal az étkezőasztalnál étkeznek. Tudom, hogy a mai világban nagyon nehéz megszervezni a nyugodt étkezéseket, mégis meg kellene vele próbálkoznod, mert a találomra való evés nem eredményez mást csak testsúlynövekedést, amiről pedig köztudott, hogy jelentős súlygyarapodást eredményezhet.

Forrás: fitneszguru.com

***                    ***                    ***                    ***

Ha tetszett a cikk, kérjük támogasd A rák ellen, az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány munkáját, hogy tovább működtethessük az Életigenlők rákellenes médiaportált, kiadhassuk az Életigenlők magazint, rákszűréseket szervezhessünk, onko-segítő telefonos tanácsadással segíthessünk! A rák ellen… Alapítványról a rakellen.hu weboldalon találsz bővebb információkat, pénzbeli támogatás a 11713005-20034986-00000000 számlaszámon, 1%-os rendelkezés május 20-ig a 19009557-2-43 adószámmal lehetséges. Köszönjük!

eletigenlok.hu

Similar Posts