Kérjük, egy megosztással támogasd portálunkat!
OLVASÁSI IDŐ KB. 2 perc

Egyre többen kedvelik az ízletes salátákat és fogyasztják abban a reményben, hogy segíti a súlycsökkentést. A saláta valóban egészséges, mert tele van értékes vitaminokkal, ásványi anyagokkal. Sokan azonban olyan alapanyagokat is tesznek a salátájukhoz vagy olyan dresszinggel öntik le, amelyek egészségtelenek, így akár hízhatnak is tőle. Hogyan készítsük el salátánkat, hogy támogassa fogyókúránkat? A cikkből erre kapunk válaszokat.

Sok vitaminra van szüksége a szervezetünknek, hogy sokáig egészséges maradjon. A vitaminok egyes tagjai vízben, míg mások zsírban oldódnak, amelyek csak akkor hasznosulnak, ha elegendő zsírt is beviszünk a szervezetünkbe. Ilyen zsírban oldódó vitaminok az A-, a D-, az E- és a K-vitamin. A telítetlen zsírsavakat tartalmazó olajok – mint például az olívaolaj – segítenek a hasznosulásukban és még a hasi zsír csökkentésében is, így bátran meglocsolhatjuk velük a salátánkat. Amennyiben inkább ecettel készítjük, úgy a vércukorszintünk is stabilizálódhat, azaz kisebb eséllyel ingadozik majd napközben.

A salátánkat megszórhatjuk alacsony zsírtartalmú sajttal is, hiszen ez segíthet a zsírégetésben, így a fogyásban is. Mindemellett a sajtok kiváló kalciumforrásnak is számítanak, amelyek szintén hozzájárulnak a hasi zsír elégetéséhez.

A saláta úgy lesz teljes értékű, ha néha fehérjével együtt fogyasztjuk. Ez lehet sovány baromfihús vagy hal is, de akár még magvakkal is megszórhatjuk, hiszen ezek is sok fehérjét tartalmaznak, jól szolgálják a zsírégetés folyamatát, és emellett energiát is szolgáltatnak a szervezetünk számára.

Akármilyen salátát is választunk, mindképpen sokat teszünk az egészségünkért. Azonban ne feledkezzünk meg a zöld leveles zöldségekről sem, hiszen ezekben is nagyon sok hasznos vitamin és ásványi anyag található, így jól táplálják a szervezetünket.

Amikor salátát készítünk, érdemes valamilyen fűszernövényt is hozzáadnunk, hiszen ezek antioxidánsokat tartalmaznak, amelyek szintén nagyon hasznosak az egészségünk megőrzése szempontjából. Olyan friss fűszernövényeket is hozzákeverhetünk, mint például a bazsalikom vagy a petrezselyemzöld, de a szárított fűszerek is kiválóak.

Karcsúsodjunk salátákkal, jó étvágyat kívánunk!

Forrás: gyogyszernelkul.com

***                    ***                    ***                    ***

Ha tetszett a cikk, kérjük támogasd A rák ellen, az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány munkáját, hogy tovább működtethessük az Életigenlők rákellenes médiaportált, kiadhassuk az Életigenlők magazint, rákszűréseket szervezhessünk, onko-segítő telefonos tanácsadással segíthessünk! A rák ellen… Alapítványról a rakellen.hu weboldalon találsz bővebb információkat, pénzbeli támogatás a 11713005-20034986-00000000 számlaszámon, 1%-os rendelkezés május 20-ig a 19009557-2-43 adószámmal lehetséges. Köszönjük!

eletigenlok.hu

Similar Posts