A káposztapalacsinta kiváló előétel vagy köret lehet, de ha csak nassolni szeretnénk, akkor is bátran fogyaszthatjuk. Íze a káposztás rétesre hasonlít, sóval, borssal isteni finom.
Az ázsiai ételekben nem véletlenül találkozunk gyakran a káposztával. Ez az egyik C- és E-vitaminban kivételesen gazdag zöldségféle, ráadásul kalcium és vastartalma is jelentős. A japánok rafinált módon a palacsintatésztába reszelik a káposztát, nyersen vagy dinsztelve. Így a palacsinta tésztájában a liszt nagy részét káposzta váltja ki, ezzel pedig lényegesen lecsökken a szénhidráttartalma.
Hozzávalók (4 adaghoz)
A palacsintához
• 250 gramm káposzta, lereszelve
• 1 kisebb hagyma, finomra vágva
• 2 evőkanál kókuszliszt
• 4 nagy tojás
• 1 ek szójaszósz
• 1/4 tk őrölt fekete bors
• 3 gerezd fokhagyma
• 1 ek kókuszolaj a sütéshez
A mártáshoz
• 2 dl sűrű joghurt
• 1 gerezd fokhagyma, reszelve
Elkészítés
Keverjük össze a mártás hozzávalóit, majd tegyük félre. Egy kis tálban habverővel keverjük jól össze a tojást, a borsot és a fokhagymát, majd ebbe az alapba forgassuk bele az előkészített káposztát, a hagymát és a kókuszlisztet. Forró serpenyőben kevés kókuszolajon süssünk palacsintákat a masszából a hagyományos módon. Tetejére görög joghurtot, tejfölt vagy fokhagymás mártást tehetünk.
Jó étvágyat!