Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
OLVASÁSI IDŐ KB. 2 perc

A kineziológia segítségével tudatosíthatjuk és átformálhatjuk fájdalmainkat, félelmeinket, szorongásainkat, kudarcainkat melyek a gátakat okozzák életünkben, és oldások segítségével és bátorsággal, türelemmel átalakíthatjuk életünket, amilyenné akarjuk. Mindezt anélkül, hogy pszichológushoz vagy pszichiáterhez járnánk. Mi most segítünk, abban, hogy konyhanyelvre lefordítva Te is megértsd, mit is jelent ez. 

Mi a kineziológia?

Az agyunk születésünktől kezdve őrzi az általunk átélt érzelmeket és emlékeket, amelyekre sokszor tudatosan nem is emlékszünk, testünk azonban igen. A kineziológia egy a kínai gyógyászatra és a pszichoterápiás ismeretekre épülő módszer, ami ezt a tényt veszi alapul.

Hogyan gyógyítanak vele?

A kineziológus kérdéseket tesz fel „agyunk számára” a válaszokat pedig az izmaink reakcióitól várja. Ahol a kérdésre az izomtónus befeszül ott egy bizonyos érzelmi blokk keletkezett a múltban, e blokk feloldását célozza meg a kezelés. Ehhez egy nagyon egyszerű módszert használnak. Alkarunk izmait érintik meg finoman, és ott figyelik a válaszreakciókat.

Hogy adhat egy izom választ?

Az izomtesztelés alapja az agy és az izmok közötti kölcsönhatás, kapcsolat. Az izomtesztelés során tapasztalt izomerő-változás megbízható tájékoztatást ad a tesztelő (kineziológus) által feltett kérdésre. Izmaink lekapcsolnak – elgyengülnek – bármely kellemetlen érzés, emlék hatására. Izomteszteléssel direkt kérdéseket intézhetünk a belső tudathoz, és egyenes igen-nem válaszokat kapunk.

Mi történik egy kezelés során?

A páciens megérkezik a kineziológushoz, majd röviden, tömören elmondja, mi a problémája vagy a témakör amiben segítséget vár. Ezután kezdődik a fájdalommentes tesztelés, egy enyhe nyomás az alkarra és érzékelhető a tesztelő számára az izom reakciója. Majd néhány kérdés után az úgynevezett oldással a feloldja az agyban keletkezett emlékblokkot a kineziológus. Ezek általában olyan átélt negatív érzelmek, „sérülésbenyomatok” és traumák, amelyek hatást gyakoroltak későbbi életünkre.

Milyen problémák esetén segít? 

Szorongás, stressz, hangulatzavarok, beszédhibák, pánikbetegség, önbizalomhiány, tanulási nehézségek, párkapcsolati problémák, beilleszkedési nehézségek, allergia, pszichoszomatikus betegségek, testi-lelki gyógyulás, gondolkodás megváltoztatás, készség- és képességfejlesztés, harmónia, önismeret, a szervezet öngyógyításának beindítása, egészségmegőrzés, betegség-megelőzés, lelkisegély, önbizalomhiány, depresszió, függőség, fóbia.

Hányszor kell mennem?

Egy problémával általában 3 alkalommal kell foglalkozni, hogy a változások és új programok az agyban sejtmemória szinten tárolódjanak. Az alkalmak között minimum 1 hétnek el kell telnie, de gyakori az is, hogy alkalmak között 2-3 hét van. Előfordul, hogy gyerekek esetén a szülőknek szükséges előbb mennie, mert a gyermek a felnőttek ügyeit, stresszeit veszi át.

Néhány tipp, minek az eléréséhez kérd kineziológus segítségét:

– megfelelő életerő, vitalitás, dinamizmus, jó közérzet, egészség

– önismeret, önbizalom, magabiztosság

– koncentráció, jó tanulási képesség

– felelősségvállalás életünkért, nyitottság, pozitív szemléletmód, döntésképesség fokozása
– képességeink, tehetségünk felismerése, célok kijelölése

– kapcsolatteremtési képességünk javítása, kapcsolataink elmélyítése

– munkahelyi, családi konfliktusok, szexuális problémák elrendezésében

– kommunikációnk, önkifejezésünk felszabadítása

– önmagunk  és tudatosságunk fejlesztésében

– érzelmi-testi-szellemi spirituális egyensúly.

A szakszövegek szerint a kineziológia egy manuális terápiára. Megalkotója az 1960-as években dr. George Goodheart csontkovács volt. A gyógyító módszer az izmok működésében mintegy “elraktározódott” élmény- és “sérülésbenyomatok” felderítésével foglalkozó speciális egészségmegőrző rendszer.

Forrás: bien.hu

Életigenlők.hu

Similar Posts