Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
OLVASÁSI IDŐ KB. 4 perc

A járványügyi előírások – távolságtartás, maszkviselés, kézfertőtlenítés – betartásával sikeresen lezajlott a komplex egészségnap rákszűrésekkel október 10-én a település fő terén, a könyvtár mellett.

Kondor Géza polgármester köszöntőjében elmondta: „Révfülöp lakossága a Balaton közelsége, az ottani természetesebb életmód következtében talán egészségesebb, mint a nagyvárosokban élők, annak ellenére, hogy a település idősebb korosztályt számlál nagyobb részben. Ő maga azt vallja, hogy nagyon fontos a természet közeli élet, a jó levegő. A betegségek kialakulására hatást gyakorló fölösleges stressz nélküli élet is kívánatos, amit úgy fogalmazott meg, hogy olyan dolgokat, amikre nincs közvetlen ráhatásunk el kell tudni fogadni, nem kell mindig mindent megváltoztatni.”

70 fő vett részt a komplex egészségnapon. A kétféle rákszűrésen mindenki részt vett. A korosztály vegyes volt, fiatalok 15%, a középkorosztály 35%, míg az idősebbek 50%-ban vettek részt. A nemek aránya nők 30% férfiak 70%.

Dr. Dobos Andrea fogorvos időben észrevett egy később rosszindulatú daganattá váló nyelvalatti duzzanatot, így  eredményesen gyógyítható lesz az elváltozás.

Dr. Svastics Egon onkológus rákmegelőző állapotot szűrt ki, solaris keratosist talált, ami napbántalomból adódó bőrelváltozás, és a basalioma kialakulását elkerülendő elküldte a pácienst további kivizsgálásra.

Ronga Ibolya életmód-tanácsadónál 42 fő végeztette el az általános állapotfelmérést, amiből 19 főnek teljesen rendben voltak a testösszetétel értékei. Egy 11 éves gyereket hoztak el szülei a vizsgálatokra. A felnőtt lakosságnál is 50%-ban magas zsigeri zsír értékeket mértek, ami előszobája a komolyabb betegségeknek.

Mindenkit elláttak rákmegelőzésben, egészséges életvitelben (étkezés, mozgás, szemléletmód, tudatos testhasználat) fontos tanácsokkal a szakorvosok és az életmód-tanácsadók.

Bátori Zsuzsanna Alexander-technika tanár összegzésében elmondta a testhasználat analízis során feszes izomzat volt jellemző, főleg a sok vidéki munkából adódóan, kevésbé a stressztől. 6 főnek konkrét mozgásszervi panasza volt, aminek javítására tanácsot kaptak az Alexander-technika tanártól.

A rendezvény keretében Juhász Edit életmód-tanácsadó bemutatta a RevitalityBaby Egészségközpont termékenység optimalizáló programját.

Mison Judit ayurveda-tanácsadó az ötezer éves gyógymód jótékony hatásairól elmondta, hogy a betegségek megelőzésében és a gyógyulási folyamatokban is használhatók az praktikák, éppen ezért életművészetnek is tartják a hozzáértők.

Jenei Tamás séf által összeállított őszi ételsor fantasztikus sikert aratott, a sült paprika krémleves, a grillezett csirke hagymás kölessel, joghurtos padlizsánsalátával, valamint az erdei gyümölcsmártásban tálalt hideg túrógombóc megkoronázta az egészségnap sikerét.

Mindenki elégedetten, sok hasznos tudnivalóval, Béres Cseppel, friss Életigenlők magazinnal és finom falatok ízével, receptjével tért haza.

„Ez a program így ahogy van olyan jó, hogy csak megismételni lehet” –  zárta így a napot Kondor Géza Révfülöp polgármestere, és egyidejűleg meghívta A rák ellen… Alapítványt ezzel a komplex egészségnappal 2021. október 9. szombatra.

A Könnyek helyett… szűrések! egészségnapot Révfülöp Nagyközség Önkormányzata támogatta.

Együttműködő partnerek: Nemzeti Népegészségügyi Központ, Béres Alapítvány

2020-ban 35 éves A rák ellen, az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány. A jeles alkalomból szervezett szűréseket, programokat, Életigenlők magazinokat a Miniszterelnökség és az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatja.

Nagyon köszönjük a kiváló partnerséget és a támogatásokat!

(szerk.)

Kapcsolódó: Könnyek helyett… szűrések! Révfülöpön 📺

***                    ***                    ***                    ***

Ha tetszett a cikk, kérjük támogasd A rák ellen, az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány munkáját, hogy tovább működtethessük az Életigenlők rákellenes médiaportált, kiadhassuk az Életigenlők magazint, rákszűréseket szervezhessünk, onko-segítő telefonos tanácsadással segíthessünk! A rák ellen… Alapítványról a rakellen.hu weboldalon találsz bővebb információkat, pénzbeli támogatás a 11713005-20034986-00000000 számlaszámon, 1%-os rendelkezés május 20-ig a 19009557-2-43 adószámmal lehetséges. Köszönjük!

eletigenlok.hu

Similar Posts