Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
OLVASÁSI IDŐ KB. 2 perc

Kutatók, álomfejtők sok-sok éve vizsgálják az álmokat. Foglalkoztatja őket, hogy alvás közben milyen információáramlás történik a testünkben, és az milyen hatással van a képességeinkre. Ha kíváncsi vagy, hogyan fejlesztheted magad a tudatos álmodáson keresztül, olvass tovább!

Mi is az a tudatos álmodás?

Ebben az állapotában az álmodó tudatában van annak, hogy ő éppen álmodik, így bármikor fel is tudja ébreszteni magát. Tudja, hogy kicsoda ő valójában, és képes irányítani az álom cselekményét, szereplőit és önmagát. Amikor pedig felébred, emlékszik az álmaira.

Persze nem mindenki jut el erre a szintre, főleg nem elsőre. Van, aki csak az álomvilág felfedezésére használja a technikát, de magasabb szinteken a tudatalatti megismerésére, a múltban történt események felidézésre, vagy akár betegségek leküzdésére is alkalmazható.

Önismeret fejlesztése

Ébrenlétben az egóval vívott harc sokszor elnyomja a valódi ént, míg az álomban a tudat legapróbb tartalmai között is böngészhetsz, mert nem akadályoz meg benne a saját egód.

Felidézhetsz múltbeli eseményeket, konfliktusokat, személyeket, érzéseket, gátlásokat, melyeken keresztül közelebb kerülhetsz önmagadhoz, és megértheted belső folyamataidat.

Hasonló állapotba lehet eljutni, mint mélyebb meditációk során, a felismerések tudatosítása után pedig kiegyensúlyozottabb és felszabadultabb leszel.

Megoldások születése

Amikor a tudatos álmodó álmában felidéz egy megoldatlan esetet, akkor újra és újra lejátszhatja az eseményeket – változtathatja a szereplőket, a helyszíneket, és a helyzet kimenetelét. Megálmodhatja a tökéletes megoldást.

Az álomlétben kreatív vagy, és bármit meg tudsz csinálni. Ha másnap reggel emlékszel az álmaidra, akkor azokat a tapasztalatokat beépítheted az életedbe.

Természetesen nem minden körülményre van ráhatásod, de magabiztosabban állsz majd bele egy helyzetbe, ha egyszer már sikeresen lejátszottad az áloméletedben.

Tanulási nehézségek oldása

Egyes kutatók szerint az álmodás állapotában sokkal könnyebb információkat átadni, mert a szervezet befogadóbb, és jobban kihasználja a képességeit, mint ébren. Ilyenkor ugyanis nem hatnak rá azok a külső tényezők, amik napközben, így egy tisztább csatornán keresztül jut el az információ az álmodó tudatáig.

A svájci Berni Egyetem tudatos álmodókkal végzett kutatásából kiderült, hogy azok a résztvevők, akik elalvás után is gyakorolták az adott feladatot, lényegesen jobban teljesítettek az ébredést követően. Az eredményt pedig megerősítette több sportoló is, akik azt állítják, hogy technikájukat az álmukban is képesek mentális gyakorlással fejleszteni.

Sikeres életpálya építése

Ha összekapcsolod az álmod a valós eseményekkel, akkor napközben folytatni tudod, amit éjszaka megálmodsz, és fordítva.

De van, amikor az ember megakad és céltalanul sodródik. Cél nélkül viszont sikereket sem lehet elérni, így célokat kell megálmodni, majd elkezdeni értük dolgozni.

Forrás: bien.hu

Életigenlők.hu

Similar Posts