Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
OLVASÁSI IDŐ KB. 2 perc

A böjt nagyon hasznos az egészség számára, hiszen néha a testnek is meg kell pihennie. Ha a test pihen, akkor a lélek is megkönnyebbül egy kicsit. A böjt nemcsak az emberi egészséget szolgálja, hanem azt is elősegíti, hogy hosszabb ideig éljünk, mégpedig betegségek nélkül.

A böjt pozitív hozadékai

Azok, akik rendszeresen böjtölnek, nagyon sokféle egészségügyi előnyt tapasztalhatnak meg. A böjt ugyanis csökkenti a vérnyomást, márpedig a magas vérnyomás sokféle szívbetegség okozója lehet.

Mivel a böjt a vércukorszint-szabályozásában is aktívan részt vesz, így segíthet csökkenteni a 2-es típusú cukorbetegség kialakulását. A böjt segít a zsírégetést beindítani, így jelentős súlytöbblettől szabadulhatunk meg, ami ismét egy sor egészségügyi előnnyel jár együtt.

Ha néha engedjük a testünket fellélegezni, azaz nem mindig és nem egyfolytában eszünk, akkor ezzel kiéheztetjük a daganatos sejteket, tehát az időnkénti böjt még a rákos megbetegedések ellen is védelmet biztosíthat.

Mivel a böjt a növekedési hormonok termelődését is elősegíti, így egészséges anyagcserét és erősebb izmokat is biztosítani tud.

A böjt és az orvosi konzultáció

A böjt mindenkinek jó lehet, azonban aki valamilyen krónikus betegségben szenved, a böjt kezdete előtt mindenképpen konzultáljon a kezelőorvosával, és csak akkor kezdjen hozzá, ha az orvos is rábólintott. Ugyanis ha valaki például szívbeteg vagy cukorbeteg és gyógyszereket is szed, nem biztos, hogy olyan módszerrel kell böjtölnie, mint egy egészséges embernek. A szakorvos segítséget nyújthat, hogyan és miként böjtöljön a krónikus betegségben szenvedő személy, sőt hasznos tanácsokkal is szolgálhat.

Nem mindegy, milyen böjtöt választunk

Ma már számtalan termék létezik, amely elősegíti a böjt sikerességét, így mindenkinek azt kell megtalálnia, amelyet a szervezete a legjobban tolerál. Ebben sem árt szakember tanácsát és segítségét kérni.

A böjt és a folyadék

Böjt ideje alatt sok folyadékot szükséges fogyasztani. Ilyenkor nem szabad koffeines italokat inni, ellenben a folyadékba, a vízbe tehetünk egy kevés tengeri sót, hogy a szervezet elektrolitegyensúlya ne boruljon fel, mert az fejfájáshoz vezethet.

Forrás: gyogyszernelkul.com

***                    ***                    ***                    ***

Ha tetszett a cikk, kérjük támogasd A rák ellen, az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány munkáját, hogy tovább működtethessük az Életigenlők rákellenes médiaportált, kiadhassuk az Életigenlők magazint, rákszűréseket szervezhessünk, onko-segítő telefonos tanácsadással segíthessünk! A rák ellen… Alapítványról a rakellen.hu weboldalon találsz bővebb információkat, pénzbeli támogatás a 11713005-20034986-00000000 számlaszámon, 1%-os rendelkezés május 20-ig a 19009557-2-43 adószámmal lehetséges. Köszönjük!

eletigenlok.hu

Similar Posts