Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
OLVASÁSI IDŐ KB. 2 perc

Kutatások szerint a chlorella alga pozitívan befolyásolja a vérnyomást, az éhomi vércukorszintet, a testtömeg-indexet (BMI) és a lipidprofilt, vagyis négy olyan tényezőt, amelyek gyakran káros hatással vannak a szív- és érrendszerre.

A chlorella algában lévő antioxidánsok, a lutein és a béta-karotin, az enzimek, az aminosavak, a fehérjék, az ásványi anyagok, a vitaminok és a rostok elősegítik az anyagcserét és az immunitást, hathatós védelmet nyújtanak a rákos megbetegedésekkel szemben, és még az agyműködésre is jó hatással vannak.

Több klorofillt is tartalmaz, mint bármely más növény. A chlorella alga segítséget nyújt a vértisztításban, védelmet nyújt a máj számára, megtisztítja a bélrendszert, javítja az emésztést.

Mi lehet az oka, hogy a chlorella alga a szupertáplálékok táborát erősíti? Talán azért, mert nagyon fontos tápanyagokat tartalmaz, köztük olyan antioxidánsokat, mint C- és E-vitaminok, amelyek elengedhetetlenek az egészség megőrzéséhez.

A chlorella alga segít az immunitás fokozásában, pontosabban pozitív hatást gyakorol az immunitással kapcsolatos sejtaktivitásra. Mivel gyulladáscsökkentő tulajdonsággal is rendelkezik, így segít a szervezetnek a fertőzésekkel megküzdeni.

Bebizonyosodott, hogy a rákos sejtek szaporodását is képes meggátolni. Segít az energia növelésében. Egy vizsgálat során bebizonyosodott, hogy a chlorella alga csökkentette a mellrákban szenvedő betegek fáradtságérzetét, illetve növelte a vitalitást is.

Ez az alga növeli az anyagcserét is, így nagy hasznára válhat a fogyókúrázóknak, akik gyakran küzdenek anyagcsere-problémákkal. Csökkenti a testzsírszázalékot, illetve gátolja a zsírsejtek növekedését. Segíthet a vércukorszint szabályozásában is, javítja a glükóztoleranciát és az inzulinérzékenységet.

Egy Franciaországban végzett kutatás során bebizonyosodott, hogy a chlorella alga alkalmazható enyhe emésztési zavarok esetén is, hiszen stimulálni képes az emésztőenzim aktivitását.

Ez az alga javítani képes az agyműködést, mivel a chlorella alga B12-vitamint tartalmaz, de a benne lévő aminosavak és a magnézium is pozitívan hatnak az agy működésére. Ezek együttesen nemcsak megakadályozzák az oxidatív stressz kialakulását, amely az életkorral kapcsolatos kognitív hanyatláshoz vezethet, de csökkenteni képesek a memóriaveszteséget is.

Forrás: gyogyszernelkul.com

Életigenlők.hu

Similar Posts