Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
OLVASÁSI IDŐ KB. 2 perc

A hüvelyesek közül a bab az egyik legegészségesebb. Akár szuperélelmiszernek is nevezhetjük, hiszen óvja az egészséget és még a fogyásban is a segítségünkre lehet.

Egy kutatásba fogyni kívánó embereket vontak be. A 12 hetes vizsgálati időszak alatt a vizsgálatban részt vevők minden nap kaptak valamilyen hüvelyest. A három hónap elteltével minden egyes alanynak sikerült valamennyit fogynia. Ennek nem más az oka, minthogy a hüvelyesek sok rostot tartalmaznak, könnyen eltelítenek, így sokkal kevesebbet fogunk két étkezés között enni, főleg az édességek utáni vágy fog lecsökkenni.

A hüvelyesekben többnyire megtalálható egy arginin nevű aminosav, amely a zsírégetést segíti elő.

A fehérje egy kulcsfontosságú tápanyag, amely szerepet játszik az egészség megőrzésében. A bab aminosavat is tartalmaz, amely a fehérje egyik építőköve.

A zöldbab például nagyon sok tápanyagot tartalmaz, beleértve a folátot. Milyen tünetei lehetnek a foláthiánynak? Gyengeség, fáradtság, heves szívdobogás, ingerlékenység és étvágytalanság. Milyen tápanyagok találhatók meg még a babban? Rost, cink, vas és magnézium.

A bab igen gazdag antioxidáns polifenolokban. Az antioxidánsok sikeresen küzdenek meg a szervezetben kialakuló oxidációs folyamatokkal szemben, amelyek okai lehetnek az idő előtti öregedésnek, a gyulladás és a rákos megbetegedések kialakulásának.

A bab rendszeres fogyasztása a szívkoszorúér-betegség kialakulásának a kockázatait is csökkenti. Mindemellett a bab a koleszterinszint csökkentésében is kiemelkedő szerepet játszik. Ez azért nagyon fontos, mert minimalizálja a szívroham és a szívbetegségek kialakulását.

A bab segít a vércukorszint csökkentésében, amely megemelkedése a cukorbetegség kialakulásában az elsődleges kockázati tényező. A szójabab az egészséges hasnyálmirigysejteket tudja biztosítani. A hasnyálmirigy az inzulin termelésében vesz részt, ez pedig a vércukorszint szabályozásában játszik kiemelkedő szerepet.

A bab sok rostot tartalmaz, így megakadályozza az ételek utáni sóvárgást. A bab rendszeres fogyasztása nemcsak a túlevést akadályozhatja meg, de még a fogyásban is a segítségünkre lehet.

A bab még a bélrendszer egészségét is elősegíti, mivel megtámogatja az egészséges bélbaktériumok elszaporodását, és ez segíthet megakadályozni az emésztéssel összefüggő betegségeket, rendellenességeket.

Forrás: gyogyszernelkul.com

***                    ***                    ***                    ***

Ha tetszett a cikk, kérjük támogasd A rák ellen, az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány munkáját, hogy tovább működtethessük az Életigenlők rákellenes médiaportált, kiadhassuk az Életigenlők magazint, rákszűréseket szervezhessünk, onko-segítő telefonos tanácsadással segíthessünk! A rák ellen… Alapítványról a rakellen.hu weboldalon találsz bővebb információkat, pénzbeli támogatás a 11713005-20034986-00000000 számlaszámon, 1%-os rendelkezés május 20-ig a 19009557-2-43 adószámmal lehetséges. Köszönjük!

eletigenlok.hu

Similar Posts