Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
OLVASÁSI IDŐ KB. 2 perc

Vannak emberek, akik állandóan zsörtölődnek. Lehet, hogy a személyiségük alapból ilyen, de az is elképzelhető, hogy valami olyan betegségük van, amiről még nem is tudnak, és emiatt gondolják úgy, hogy az egész világ összeesküdött ellenük, ez az oka az állandó elégedetlenségüknek.

Valaki akkor is lehet házsártos, ha nem aludta ki magát. Napi 7-8 óra alvásra van ahhoz szükségünk, hogy pihenten ébredjünk. Amennyiben nem alszunk eleget, úgy mentális problémákkal kell szembenéznünk, de a kialvatlanság fáradtságot és ingerültséget is szül.

A demencia nem csak az idősebbeket érintheti. Fiatalabb személyek is felejthetnek el dolgokat. Ha valaki demenciában szenved, gyakran nem tudja, hová tett dolgokat, vagy elfelejt olyan információkat, amelyekre szüksége lenne, ez pedig feszültté, idegessé teheti.

Vannak olyan emberek, akik krónikus fájdalomban szenvednek, viszont nem tesznek az ellen semmit, hogy a tüneteik enyhüljenek. Az egészségesebb életmód helyett inkább folyton panaszkodnak, és ezzel elviselhetetlenné teszik, hogy a környezetükkel megfelelő és kiegyensúlyozott legyen a kapcsolatuk.

A depresszió nagymértékben megváltoztathatja az ember életét, hiszen a kezeletlen depresszió miatt az illető sokszor érezheti lehangoltnak és frusztráltnak magát. Haragudhat az egész világra, de nem mondja el a környezetének, hogy a mi a problémája, mi bántja, így egyre több „haragost” szerez magának, míg a betegsége magányra nem kárhoztatja. Ha depressziósnak érzi magát, mindenképpen kérjen segítséget, mert ma már gyógyítható, szinten tartható, tünetmentessé tehető ez a betegség.

A szorongás is mogorvává tehet bárkit. Ilyenkor azonban általában nem másokkal, hanem saját magával van problémája az illetőnek, viszont ha képtelen azokat megoldani, akkor ez torzíthatja is a személyiségét. Ma már a szorongásra is van megoldás, ne hagyja, hogy megkeserítse az életét.

Manapság sokan a kávétól remélik, hogy éberebbek lesznek, viszont a kávéban található koffein negatívan is hathat az agyra. Napi 1-2 csésze kávé nem okoz gondot, viszont ha valaki több csészényit is elfogyaszt naponta, akkor érezheti idegesebbnek és feszültebbnek is magát. Délután 2 és 3 óra után már ne igyon kávét, mert nem tud aludni, ez pedig megzavarhatja a biológiai ritmusát.

Forrás: gyogyszernelkul.com

eletigenlok.hu

Similar Posts