Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
OLVASÁSI IDŐ KB. 2 perc

– hosszabb távú együttműködés is körvonalazódott

Ez alkalommal megdöntöttük az általánosan megszokott statisztika szerinti korosztályi mutatókat!

Pécsen mi kommunikáltuk a lakosság körében a szűrőnapot, és ehhez javarészt a közösségi média felületeket használtuk, ott terjesztettük az információkat.

Ennek eredményeként a Széchenyi téren fiatalok, illetve a középkorosztály vett részt, a legelején a kezdéskor várt 15 fő az idős – 70-85 éves – korosztályból, de örömteli, hogy közülük 5 főnek az eredményei kiválóak voltak mindhárom vizsgálaton.

A férfiak 45%-ban, míg a hölgyek 55%-ban képviseltették a nemüket, 10 gyereket is elhoztak a szüleik.

265 vizsgálatot végeztek szakembereink, rosszindulatú daganatkiszűrés nem volt, 4 esetben találtak orvosainak rákmegelőző állapotot. Mindenkit megfelelő rákellenes tanácsokkal láttak el, továbbküldték a területileg illetékes szakrendelésekre, további vizsgálatok elvégzésére.

Az InBody vizsgálatokon nagyon sok kiváló eredményt mértünk, néhány esetben volt határértéken felüli eredmény, őket megfelelő dietetikai tanácsokkal látta el a velünk szűrő életmód-tanácsadó.

Hagyományaink szerint megajándékoztunk Béres Cseppekkel, friss őszi Életigenlők magazinnal és Visegrádi vizekkel a szűréseken résztvevőket, akik elégedetten mentek haza.

A szűrőnap délutánján egy jövőbeli szakmai együttműködő partner is meglátogatta a rendezvényt. A pécsi székhelyű Egészséges Városok Kárpát-medencei Egyesülete elnöke Dr. Blasio Antonio és főtitkára Nagy Zsuzsanna látva a szűrés hangulatát, eredményeit, felvetették, hogy velünk együttműködésben szeretnének a jövőben több hasonló szűrést szervezni, aminek első állomásaként az idei országos konferenciájuk helyszínét, Zalaszentgrótot javasolták. A hivatalos megkeresés után megtesszük lépéseket partnerünk, a Nemzeti Népegészségügyi Központ Szűrésirányítási Osztály vezetője felé, hogy novemberi dátumra egy évadzáró szűrőrendezvényre megkapjuk a szűrőbuszt.

Köszönjük Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Biokom Nonprofit Kft. támogatását a sikeres szűrőnap megvalósításában!

(Szerk.)

 

***                    ***                    ***                    ***

Ha tetszett a cikk, kérjük támogasd A rák ellen, az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány munkáját, hogy tovább működtethessük az Életigenlők rákellenes médiaportált, kiadhassuk az Életigenlők magazint, rákszűréseket szervezhessünk, onko-segítő telefonos tanácsadással segíthessünk! A rák ellen… Alapítványról a rakellen.hu weboldalon találsz bővebb információkat, pénzbeli támogatás a 11713005-20034986-00000000 számlaszámon, 1%-os rendelkezés május 20-ig a 19009557-2-43 adószámmal lehetséges. Köszönjük!

eletigenlok.hu

Similar Posts